Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15
  1. #11
    Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS
    Postów
    602

    Domyślnie

    zmień serwis jak najszybciej


    › Więcej...: Sonda lambda w 1.8 TS

  2. #12
    Użytkownik Dwusuwowiec
    Dołączył
    12 2010
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 99r
    Postów
    141

    Domyślnie

    Sprawa wyglądała tak że na podjęcie decyzji miałem 1 dzień gdyż za 2 dni jechałem za granicę. Więc tylko brak czasu zmusił mnie do podjęcia takiej decyzji ale miałem na uwadze forum i założenie tego tematu jednak byłem zbyt bardzo ograniczony czasowo. Na błędach człowiek się uczy... A swoją drogą to był ostatni raz kiedy odwiedziłem serwis. Nie bez powodu szef ganinexu lata helikopterem do pracy skoro takie wałki robią jego pracownicy... Plotki się sprawdziły.

  3. #13
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar martinez
    Dołączył
    07 2015
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS
    Postów
    27

    Domyślnie

    Odświeżę temat sondy lambda, by nie zakładać kolejnego zwłaszcza ze tez mam 1.8 ts.. Sprawa wygląda tak... Na zimnym silniku tj. Tak 5 min od odpalenia auto ma zadowalajacego kopa :-D po przejechaniu +,- 5-7km gdy silnik juz się nagrzeje auto tragicznie traci moc! Męczy sie by, jednym slowem strasznie muli! Poczytalem... I padło na sondę, niby objawy sie zgadzają.. A może szukać przyczyny jednak w innym układzie?

  4. #14
    Użytkownik Romeo Avatar Shorty10
    Dołączył
    04 2014
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 1.8 1998r. Sedan
    Postów
    555

    Domyślnie

    Najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć jakie błędy wywala. Na pomorzu jest sporo Alfaholików to podjedź na jakiś spot i zobaczą ci. Najpewniej sonda, a jak nie to może być jeszcze przepływka.
    Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia


    Były:
    Opel Astra 1.6 1998
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
    Seat Cordoba 1.6 1999
    BMW E36 316i 1998

    Jest:
    Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005

    Moja Becky 1.8 T.S.


  5. #15
    Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Dołączył
    12 2006
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem
    Postów
    4,418

    Domyślnie

    Cytat Napisał martinez Zobacz post
    Odświeżę temat sondy lambda, by nie zakładać kolejnego zwłaszcza ze tez mam 1.8 ts.. Sprawa wygląda tak... Na zimnym silniku tj. Tak 5 min od odpalenia auto ma zadowalajacego kopa :-D po przejechaniu +,- 5-7km gdy silnik juz się nagrzeje auto tragicznie traci moc! Męczy sie by, jednym slowem strasznie muli! Poczytalem... I padło na sondę, niby objawy sie zgadzają.. A może szukać przyczyny jednak w innym układzie?
    Nic prostszego jak sprawdzenie sondy.Wystarczy zwykły miernik i 5 minut.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Podobne wątki

  1. Problem z sonda lambda - która to sonda :(
    Utworzone przez xsnailx w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-01-2014, 21:28
  2. Sonda lambda....
    Utworzone przez karol90 w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 12-04-2012, 19:06
  3. sonda lambda
    Utworzone przez zieluch111 w dziale 147
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20-02-2012, 09:02
  4. Sonda lambda
    Utworzone przez Marty w dziale 166
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10-06-2009, 18:09

sonda lambda alfa 156 1.8 TS

alfa romeo 156 1.8ts sonda lambda

alfa156 18 czesci sonda lambda

alfa 156 18 czesci sonda lambda

alfa 156 18 czesci sonda lamda

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory