Pasek rozrzadu jtd ?

• Autor wątku Autor wątku odzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

odzi

Nowy
Auto
156 jtd (105)
Pasek rozrządu powinien mieć 15 tysięcy kilometrów. Mail być wymieniony na contitecha, ale mam pewne wątpliwości czy mechanik zrobil to co miał. Ostatnio oszukał mnie na paru rzeczach i boje się że ta newralgiczna cześć nie została wymienia.
Czy po tym filmiku ktoś jest wstanie ocenić czy tak powienien wyglądać zdrowy pasek?

A rolki i pompę wody zmienił - są wręcz ważniejsze od paska, bo ich zatrzymanie powoduje zerwanie paska...

To wiedza tylko najstarsi górale i on:). Mozna wizualnie lub po dzwieku pracy silnika ocenić ich stan? bo nie chce mieć remontu silnika niedługo.

Dzwiek klekotu :

Ostatnia edycja:
skoro już parę razy zrobił Cię w ch... to dlaczego wciąż korzystasz z jego usług ? jeśli masz się bać i liczyć później nie małe koszta, to pojedź do innego mechanika i poproś o sprawdzenie czy była wymieniana pompa i rolki, a sam pasek jeśli już bardzo się boisz i inny mechanik stwierdzi ze nie wygląda on na nowy to wymień sam pasek. Btw kilka niepokojących dźwięków słychać chyba wielorowkowy Ci podskakuje.

mechanika juz zmienilem,
a o pasku którym mówisz? klinowy urzadzen pomocniczych czy od rozrzadu?

klinowy od urządzeń może tylko mi się wydaje, ale sprawdź lepiej bo przez to może telepać lekko na jałowym i rolki Ci się mogą powyrabiać będziesz miał później więcej $ do wydania a pasek 50 zl chyba ;)

Jeśli to rzeczywiście pasek Contitecha to nawet po 80 tysiącach powinieneś widzieć pozostałości po napisach, druga rzecz to zużyty pasek "siepie" się na krawędziach, a po 15k powinny być wyraźnie widoczne logo producenta i typ paska , jak nie ma to mechanior zrobił ci kuku

Wpisz sobie nawet w wujka google hasło "Contitech" i przełącz na grafikę. Każdy pasek tej firmy ma oznaczenia firmy i numery. Jak nie ma na Twoim to albo założył coś innego, a druga sprawa jak są i są powycierane mocno to...sam sobie odpowiedz czy nowy pasek;)

Jednak rozrzad i Pasek ok sprawdzony zostalo ale jestem nie ufny do mechanikow do jak czlowiek raz sie zrazi to koniec. powodem bylo kolo pasowe

Amortyzatory
Powrót