Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19
  1. #11
    Użytkownik Embrion Avatar Junka
    Dołączył
    06 2011
    Mieszka w
    Kęty
    Auto
    Alfa Romeo 156 rocznik 2004
    Postów
    23

    Domyślnie

    Zrobiłam tak jak napisałeś i wszystko już gra, poprostu odłączył mi chłopak akumulator poczekał chwilke i wszystko sie ustawiło. Dzięki, pozdrawiam


    › Więcej...: 1.9 JTD 2000 Klimatronik cały czas grzeje

  2. #12
    chrobry
    Gość

    Domyślnie

    To ja mam chyba troche odwrotnie. Jak dam na LOW to leci zimne i leci tam gdzie ustawie - jest ok. Natomiast jak dam troche powyżej LOW np 20C to leci już gorące i tylko na szybe, nie da sie sterować kierunkiem. Co może być - ostanio odłączałem aku ale nic nie pomogło. Co prawda to stilo ale chyba to ta sama sprawa ?

  3. #13
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ceasar07
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Speyer, Germany, Germany, Ząbkowice Śl
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD
    Postów
    226

    Domyślnie

    w moim przypadku to nie pomaga, owszem wszystko się resetuje, ale tak czy siak regulacja temp nie działa, myślicie że to sterownik ?

  4. #14
    Użytkownik Znawca
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF
    Postów
    1,982

    Domyślnie

    A działa wam termometr zewnętrzny ?
    Ma on ogromny wpływ na klimatronik.
    Moja Bella

  5. #15
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ceasar07
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Speyer, Germany, Germany, Ząbkowice Śl
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD
    Postów
    226

    Domyślnie

    Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    A działa wam termometr zewnętrzny ?
    Ma on ogromny wpływ na klimatronik.
    działa i to idealnie

  6. #16
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar kuris
    Dołączył
    10 2010
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    156 SW 1,9JTD / 146 1,6 Boxer
    Postów
    459

    Domyślnie

    witam. odświeżę temat. padł mi ostatnio aku wiec go zabrałem na ładowanie do domu. po wsadzeniu go do auta i odpaleniu nie działa regulacja temperatury ciągle jest na max.dodam że po założeniu klem od razu go odpaliłem wiec może coś się po kiełbasiło.Na obecną chwilę zdjąłem ponownie klemę i odczekam chwilę

  7. #17
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    04 2014
    Auto
    AR 147
    Postów
    12

    Domyślnie

    U mnie natomiast jest taki problem że klima tylko grzeje. Rozbierałem ostatnio przedni panel i w pokrętle regulacji temperatury wyciągnąłem żarówkę i jej już nie włożyłem, bo mi się popsuła. Czy to może mieć wpływ na działanie klimatyzacji? Czy mogłem coś uszkodzić przy rozbieraniu tego panelu? No i jak włączam zapłon to taką "grzechotkę" słychać, inną niż zawsze takie buczenie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

  8. #18
    Użytkownik Znawca
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF
    Postów
    1,982

    Domyślnie

    Cytat Napisał Texas Zobacz post
    Czy mogłem coś uszkodzić przy rozbieraniu tego panelu?
    Mogłeś.
    Wszystkim poważam do znudzenia : Odłącz akumulator dopiero potem grzeb w kabelkach.
    Tam jest tylko 12V to nie kopnie i można bezkarnie grzebać. Ta bezkarność może cię teraz kosztować kilka stówek.
    Na początek odłącz aku odczekaj około 2-3min podłącz aku odczekaj aż wszystko pod maską ucichnie około1min wtedy się klima resetuje.Włóż kluczyk i odpal auto.
    Miejmy nadzieje że pomoże.
    Moja Bella

  9. #19
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    04 2014
    Auto
    AR 147
    Postów
    12

    Domyślnie

    Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Miejmy nadzieje że pomoże.
    Nadzieja umiera ostatnia... Nie pomogło. No cóż będziemy myśleć dalej. Pewnie parę groszy w plecy.

Podobne wątki

  1. [GTV Spider] Bezpiecznik F15 pali cały czas
    Utworzone przez DominikWrc w dziale Gtv/Gtv Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 13-03-2014, 19:56
  2. klimatronik, temp 16,5 C a grzeje
    Utworzone przez sportowiec w dziale 147
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 01-03-2013, 20:11
  3. ICS cały czas pobiera prąd
    Utworzone przez cin1 w dziale 166
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 17-10-2012, 18:34
  4. klimatronik grzeje na 16 stopniach ... ?
    Utworzone przez szajbus0 w dziale 147
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-05-2012, 17:09
  5. [145] Wentylatory pracują cały czas
    Utworzone przez Wit w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 18-09-2009, 07:04

alfa romeo 156 ogrzewanie ciągle grzeje

ogrzewanie ciagle dziala alfa

156 klimatyzacja grzeje

cały czas grzeje alfa 147

klimatyzacja grzeje alfa romeo

klimatronik 1.9jtd

caly czas dziala ogrzewanie alfa romeo

alfa romeo 147 caly czas dziala ogrzewanie

alfa 159 klimatronic grzeje

alfa 156 ogrzewanie ciagle grzeje

alfa 156 klima grzeje

alfa 156 ciagle grzeje

alfa 156 grzeje ogrzewanie

alfa 147 klimatronik tylko grzeje

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory