Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    fabick
    Gość

    Domyślnie P0704 i gaśnie?

    Już siły nie mam do niej
    Od kilku tygodni zmagam się z problemem zapowietrzania się układu paliwowego. Zaczęło się dokładnie po naprawie rozrusznika i uszczelnieniu przewodów odmy (ciekło na rozrusznik i stąd jego awaria).
    Od tego czasu belli zdarza się zgasnąć podczas jazdy. Po przekręceniu kluczyka, słychać wtedy charakterystyczny bulgot z baku i zawsze pojawiał się błąd niskiego ciśnienia paliwa.
    Znalazłem wczoraj luźny wężyk nadmiarowy na ostatnim wtryskiwaczu. Wymieniłem na nowy i tam już nic nie syczy. Wymieniłem też wszystkie przewody paliwowe pod maską, uszczelniłem podejrzany przewód na powrocie z pompy CR.
    Niby dobrze. Jadę dzisiaj do pracy a ta ... znów zgasła. Po kilkudziesięciu sekundach odpala normalnie. Podłączyłem kompa a on mi "P0704" czyli błąd czujnika pedału sprzęgła.
    I żadnego innego błędu. Czy ten błąd może spowodować zgaszenie silnika???
    Czytałem, że ma wpływ tylko na jazdę na tempomacie a tu taki zonk. No i do tego FES mówi, że ten błąd zapalił marchewę (i faktycznie paliła się po zgaśnięciu i chwilę po zapaleniu).


    › Więcej...: P0704 i gaśnie?

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2009
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 156 2.4 JTD 99r.
    Postów
    91

    Domyślnie

    Ten błąd nie powoduje zgaszenia silnika, za jego wystąpienie jest odpowiedzialny czujnik wciśniętego pedału sprzęgła, który znajduje się zaraz nad pedałem sprzęgła, nie tylko to służy do tempomatu, zobacz sobie w FES-ie stan pedału sprzęgła, powinien się zmieniać wraz z jego wciskaniem i puszczeniem, jak u mnie taki błąd się pojawił to pedał sprzęgła miałem cały czas wciśnięty według FES-a a to powoduje zwiększenie dawki paliwa, komp zmienia dawkę paliwa podczas ruszania, żeby upłynnić ten manewr. Dane z Vivid workshop. Jak to naprawiłem to spalanie faktycznie się zmniejszyło. U mnie czujnik się cofną i w ogóle nie dotykał do pedału sprzęgła. Także zajrzyj tam.

  3. #3
    fabick
    Gość

    Domyślnie

    No czujnik naprawiłem od razu bo tak jak piszesz, pokazywał cały czas "Pressed". I u mnie było identycznie, cofnięty był. Trochę się nakombinowałem żeby go wyjąć bo dostęp tam jest masakryczny. Przestawiłem go na ząbkach i już FES pokazuje dobrze. Kurde, nie wiedziałem, że to ma wpływ na dawkę paliwa. Może przez to głupiało ciśnienie?
    No nieważne. Zobaczymy czy się poprawi. Trochę mnie zamurowało jak po kolejnym zgaśnięciu pokazała tylko P0704 i nic o ciśnieniu paliwa

Podobne wątki

  1. Sprzegło - P0704
    Utworzone przez Bolec-scnm w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 25-05-2019, 12:23
  2. [159] Błąd P0704
    Utworzone przez Revol84 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 09-07-2014, 13:59
  3. Pytanie o Bład P0704
    Utworzone przez kivi89 w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-07-2013, 10:27
  4. Błąd P0704
    Utworzone przez skipas w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13-10-2012, 13:29
  5. Błąd P0704
    Utworzone przez Revol84 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04-11-2011, 09:32

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory