Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
  1. #11
    Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Dołączył
    10 2007
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.
    Postów
    5,296

    Domyślnie

    Jeśli tak jest, to będziesz miał dużo szczęścia, że zaworyt masz całe.
    Wygląda na to, że poprzedni właściciel niewiele robił i właśnie pozbył się problemu.


    › Więcej...: Alfa Romeo 156 Brak Mocy!!! Potrzebna POMOC

  2. #12
    Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
    Postów
    1,455

    Domyślnie

    Myślę, że mogę się podpiąć pod ten temat. Moja 1.9 JTD 115 KM, nagle przestała przyspieszać i wkręcać się na obroty. Daje mu gaz a obroty praktycznie nie wzrastają. Czy to może być sprzęgło, bo z tego co czytałem to przy sprzęgle obroty rosną a auto nie jedzie.
    Turbina chyba też nie bo nie było żadnych objawów- nie gwizda, nie kopci i olej jest.
    Najbardziej pomyślałem o sprzęgle. Może to zbieg okoliczności ale stało to się chwilę po zapalaniu kontrolki rezerwy.
    Może rozrząd przeskoczył. Zrobiłem na nim 102 tyś, więc chyba nie powinno go zerwać. Na luzie silnik pracuje ok.
    Zdaje sobie sprawę, że to wróżenie z fusów. Co można wykluczyć? Po pracy chce spróbować zatankować nowe paliwo i wtedy zobaczyć.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

  3. #13
    Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000
    Postów
    1,991

    Domyślnie

    Na pewno nie sprzęgło, może się łopatki w tubinie zapiekły- ale to juz lepiej pomogą Ci co to utrojstwo mają

  4. #14
    Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
    Postów
    1,455

    Domyślnie

    Właśnie dziwne by było sprzęgło jak wrzucam jedynkę to rusza z miejsca.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

  5. #15
    Użytkownik Romeo Avatar premek
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01
    Postów
    1,600

    Domyślnie

    Sprzęgło bardzo łatwo zdiagnozować. jedziesz 50-60, wrzucasz 5 i but w podłogę. Jak obroty idą w górę a auto nie przyspiesza to ono. Niemniej w Twoim przypadku obstawiłbym turbinę.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

  6. #16
    Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
    Postów
    1,455

    Domyślnie

    Zawsze myślałem, że awarii turbiny dowodzi wybuch i kłęby czarnego dymu za autem . A na poważnie to też to biorę po uwagę, bo tak mi się wydawało coś jakby powietrza nie dostawał. Może rura jakaś poszła i dolot nie jest szczelny.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

  7. #17
    Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Dołączył
    08 2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V
    Postów
    2,419

    Domyślnie

    Sprawdź czy wężyki overboosta ci nie pospadały lub nie pękły. To chyba najczęstszy przypadek i objaw by się zgadzał... Po za tym zrób logi i będzie wszystko jasne.

    DORABIANIE KLUCZY 159 GIULIA GT 147 156 GTV
    ZAPRASZAM DO KONTAKTU NA PRIV

  8. #18
    Użytkownik Romeo Avatar premek
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01
    Postów
    1,600

    Domyślnie

    Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Zawsze myślałem, że awarii turbiny dowodzi wybuch i kłęby czarnego dymu za autem . A na poważnie to też to biorę po uwagę, bo tak mi się wydawało coś jakby powietrza nie dostawał. Może rura jakaś poszła i dolot nie jest szczelny.
    Bo to prawda. Może jednak być tak, że turbina się np zatarła nie puszczając oleju, ew. winny jest jej osprzęt, jak sugeruje kolega.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Podobne wątki

  1. Alfa Romeo 156 1.9 JTD brak mocy
    Utworzone przez marcin g! w dziale 156
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 16-06-2014, 14:14
  2. Potrzebna pomoc Alfa Romeo 156 1.8 16 v
    Utworzone przez Mariusz M w dziale 156
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 18-02-2014, 09:54
  3. Potrzebna szybka pomoc w temacie braku mocy 2.4
    Utworzone przez Kayrol w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 11-08-2012, 12:34
  4. [33] Brak zapłonu, potrzebna pomoc!!!
    Utworzone przez Scuderia w dziale 33/164
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 02-01-2010, 01:48
  5. [164] Alfa romeo 164-brak mocy
    Utworzone przez raf w dziale 33/164
    Odpowiedzi: 48
    Ostatni post / autor: 11-03-2009, 17:45

brak mocy w alfa romeo 156

brak mocy alfa 156

alfa romeo 156 nie ma mocy

brak przyspieszenia ar 156

alfa romeo 156 zamulona

spadek mocy alfa 156

alfa romeo 156 brak mocy

brak mocy na jedynce

alfa 156 1.8 brak mocy

spadek mocy alfa romeo 156

utrata mocy alfa 156

alfa romeo156 bez mocy

brak mocy alfa romeo

alfa romeo 156 1 8 nie ma sily przy zmianie biegow

alfa ts nie ma mocy

alfa romeo 156 1.8 brak mocy

brak mocy swiece alfa 156

alfa romeo 156 1 6 ts nie ma mocy nieraz strzela

brak siły alfa romeo 156

alfa 156 brak mocy

apfa 156 brak mocy

alfa romeo spadek mocy

yhs-ddc_bd

alfa romeo brak mocy

brak mocy[156]

alfa romeo 156 spadek mocy na gazie

alfa romeo 156 nie ma mocy nieraz strzela

alfa 156 nie ma przyspieszenia

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory