A ile masz już -BamBosZek- zrobione na tym gatesie?
Aha... czyli uważasz że twoje uzasadnienie "bo ja mam, to jest dobre" jest bardziej logiczne od innych...? interesujące
Koledzy napisali, że do TS'ów najprawdopodobniej się nie nadaje, ale to nieważne bo Ty masz w V6 i jest dobry... ciekawe podejście do sprawy
To ja tez mogę powiedzieć, że piję wodę niegazowaną i ja uważam że jest dobra... a co, mogę tak powiedzieć![]()
ok 20 k, czy kupisz Gates`a , Dayco czy Conti bedzie jezdzilo, chociaz Dayco byly chyba zakladane nawet fabrycznie a nie polecaja ich w serwisie Fiata z tego co pamietam
Wroc do 1 postu autora i poczytaj o jakim silniku mowimy... kolega stwierdzil ze pasek gates nadaje sie jako klinowy wiec napisalem zeby uzasadnil swoje stwierdzenie... bo musial miec jakies zle doznania skoro tak twierdzi... ale Ty piszesz 2 post z jakimis bredniami ;/ wiec wskocz lepiej do tematu.
Dayco ( z tego co kojarzę idzie na pierwszy montaż) lub Conti, nie Gatesa bo ma zaokrąglane "zęby"
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
http://allegro.pl/kolo-zebate-alfa-r...664790704.html
dla niewtajemniczonych, tak wyglada kolo zebate w V6 - zeby polokragle
Teraz dopiero napisałeś, że zęby pasują...
EOT
Dzięki wszystkim ! Tobie bamboszek szczególnie bo masz silnik taki jak ja i przekazałeś mi najwięcej potrzebnych informacji
Masz gatesa , przez 20 tyś nie ma problemów więc nie ma podstaw do obaw a jako że zęby są półokrągłe i przestrzenie między zębowe na kołach wałków są też zaokrąglane więc nie ma problemu.
Nie pomyślałem żeby sprawdzić na allegro ;p
Pozatym(taki OT) uzyskiwane to jest przy korekcji zębów takiego koła także to czy są zęby półokrągłe czy trapezowe nie ma raczej dużego znaczenia gdyż jeżeli jest odpowiednie napięcie z paska to on i tak na zębie będzie trzymał a jedynie co mogłoby się dziać to ścinanie paska lub wycieranie się powierzchni. O ile mnie oczywiście nie myli bo to przypomnienie z mechaniki i pkm z technikum xd