• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] demontaż konsoli centralnej/ a jej wymiana

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
Witam skradziono mi dzisiaj radio. Szkód co niemiara ale bywa zamki sie wymieni i bedzie latała dalej moje belle. Za o wymieniam konsole. rozwazam zakup carbonowej ale ja bedzie chyba ięzko kupić.
Za to kiedyś na forum widziałem instr demontazu tej konsoli. Ktoś może podesłac linka??
z góry dzięki:)

Nawet bez instrukcji sprawa jest dość prosta. Trzeba tylko trochę delikatności i wyczucia. Cała konsola środkowa jest mocowana na łatwodostępnych śrubkach. Następnie pozostaje powypinać tasiemki z kablami i jest na zewnątrz.

Koledzy, a jak wygląda demontaż konsoli środkowej w 156 po liftingu?

sory że nie na temat, ale zaciekawiło Mnie:) miałeś włożony panel, czy sam tył zap****? no chyba że miałeś fabryczne?

mi się dziś spaliła żaróweczka/albo dioda od zegarka, chciałem się za to zabrać ale pierw się zapytam jaki typ tam idzie diody żarówki?

1,2 W żarówka

Ostatnia edycja:
Koledzy, a jak wygląda demontaż konsoli środkowej w 156 po liftingu?

wyciągasz radio, metalową osłonę radia w której ono siedzi, po obu stronach wnęki od radia masz dwie śruby na imbusa chyba 3, lub 4 później na dole dwie na śrubokręt krzyżakowy i masz zdjętą. Oczywiście panel od sterowania klimatronika musisz bardzo delikatnie odgiąć, żeby ją wyjąć.

eh u mnie jakaś padaka była bo żaróweczki były na stałe z obudową mocująca żaruweczkę i nie mogłem ood tak wymienić ich:( musiałem kombinować ale podołałem zadaniu, a byłem przekonany ze tak bedzie jak na foto, kolegi, a nie było

Trochę odgrzeje kotleta.
Jak z konsoli wyciągnąć przycisk od świateł awaryjnych. W alfie 156 po FL. Wiem, że w przed FL można podważyć i wyskoczy, a w po FL? Już wyciągnąłem radio popielniczkę i wszystko plastikiem przykryte tak, że ręki nie można od tyłu włożyć ;/ Musze demontować panel od klimatronika???

- - - Updated - - -

Musze demontować panel od klimatronika???
Odpowiedź brzmi... Trzeba :)

żarówka bezcokołowa T5 1,2V (odpowiedniego koloru)

Amortyzatory
Powrót