Ja mam podłokietnik montowany seryjnie do fotela kierowcy to co ma wspólnego z tym tunel środkowy ? :|Napisał mrutyna
Ja mam podłokietnik montowany seryjnie do fotela kierowcy to co ma wspólnego z tym tunel środkowy ? :|Napisał mrutyna
nie mam pojęciaNapisał arturo
ops: dzwoniłem do ASO przy ul. Ofiar Dąbia do Krakowa i mi powiedziano że podłokietnik jest wraz z tunelem środkowym i kosztuje ok 800zł.
W ogóle z nimi o jakiekolwiek części jest się trudno dogadać.
Mój kolega miał taki podłokietnik w audi i strasznie skrzypiał, jakośc wykonania jest słaba
kurcze ja gdybym znalazł zielone fotele materiałowe z podłokietnikiem to bym brał z marszu. To jest ogormna wygoda zeby sie podeprzeć. Wiem bo w poprzednim wozie to miałem i na poczatku mi bardzo brakowało mozliwości podparcia łokcia
Dawniej podłokietnik kojarzył mi się ze starym BMW 5 i 7 oraz ich użytkownikami, którzy obwód szyi mieli równy obwodowi pasa i "rozwalali" się na fotelu kierowcy niczym w fotelu przed TV z puszką piwa...
Fakt jest jednak taki, że jak wsiadam do samochodu taty za kółko (czasem mi się zdarza), to walę łokciem w tunel, instynktownie szukając podłokietnika.
tak więc bez dwóch zdań - przydaje się! Może w 156 jest troszkę za krótki, ale to kwestia przyzwyczajenia, poza tym zawsze to jeden schowek więcej, chociażby na okulary i gumy (do żucia!).
Tak więc polecam, warto zainwestować w jakiś dobry, może być z allegro, ale ten z wyższej półki cenowej. Poza tym - zawsze jest gwarancja!
Pozdrawiam.
- Rafał
Oryginalny jest przykręcony do siedzenia pasarzera i można go odginać do tyłu.Nie ma w nim schowka, poprosty wisi nad tunelem. Ten z allegro jest praktyczniejszy, zaopatrzony w schowki, lecz na pewno nie będzie tak solidny jak oryginalny, który ani drgnie.Sądzę jednak że nie będziesz po nim skakał, więc kupuj a przekonasz sie, jak bardzo jest przydatny.Napisał mrutyna
U mnie jest schowek (r. prod. 2002, fl) i montowany jest do fotela kierowcy, w starszych wersjach też był montowany do fotela kierowcy z tego co wiemNapisał tomkap
Pozdrawiam.
- Rafał
Przed liftem był montowany do fotela kierowcy, ale schowka brak niestety.Napisał alces1