Nie działają żarówki postojowe H1 z przodu

• Autor wątku Autor wątku tryme
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

tryme

Nowy
Auto
AR156 2.5 V6
Witam,

Ponieważ świeci mi się żółta lampka na desce sprawdziłem przednie światła. Okazało się, że obie żarówki postojowe H1 nie świecą. Wyciągnąłem jedną z nich i okazała się na oko dobra. Drugiej nie wyciągałem, bo łatwo by nie było.

Bezpieczniki są dobre. Gdzie szukać przyczyny?

Chyba chodzi o H6W, a nie o H1....
Sygnalizacja na desce obejmuje jeszcze tylne światła, które trzeba sprawdzić, i oświetlenie tablicy rejestracyjnej...gdzie najczęściej mało kto pamięta i zagląda.
To w końcu które żarówki wyciągnąłeś?;)

Cześć kolego z wioski pod Opolem :D o którą wioskę chodzi? :D

Wyciągnąłeś żarówkę od świateł drogowych. Chyba że ktoś wcześniej grzebał i zamiast h6w włożył h1 jako postojówkę :D

Poniżej link do pliku jakie żarówki są używane w Alfach :)

http://www.samnaprawiam.com/download/katalog_zarowek/Katalog_zarowek_alfa_romeo.pdf

Pozdrawiam i może kolega miał by ochotę wybrać się w tą niedzielę z koleżankami i kolegami z Opola na spot do Piekar Śląskich?

Kurde. W takim razie chyba źle wykręciłem, bo w nocy coś tam mi światła świecą. Zaraz idę sprawdzić jeszcze raz.

Pietia, dziękuję za linka. Mieszkam w Wawelnie. Co do spotu to na razie odpada, bo wpierw muszę doprowadzić Alfę do ładu i składu - jest po użytkowniku RBA79, które jeszcze wcześniej należało do użytkownika funix. Poza tym dopiero co urodziło mi się drugie dziecko :P

Ostatnia edycja:
Wszystko gra. Pomyliłem się i myślałem, że zamiast świateł długich mają się palić światła postojowe :o

Oczywiście mam padnięte żarówki od podświetlania tablicy z tyłu.

Pietia, edytowałem w między czasie poprzedniego posta. Tam masz wszystko.

No to pogratulować dzieciaka oby wyrosło na zdrowego/zdrową, silnego/silną alfaholika/alfaholiczkę. Ja jestem z Górek. Jak byś chciał podpiąć Bellę pod kompa to zapraszam ;)

W koncu rośnie nam drużyna opolska:D

Amortyzatory
Powrót