• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 2.0 JTS Błąd silnika - p0351, p0420, p0352

• Autor wątku Autor wątku robwal01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robwal01

Guest
Witam,

właśnie chciałem skasować standardowy u mnie błąd katalizatora, ale odziwo ukazały się dwa dodatkowe p0351, p0352 wadliwe działanie cewek. Jaka może być przyczyna tego błędu? Może to być tylko przez wtyczki? Zaraz się zabieram za przeczyszczenie styków :). A może to jest początek jakiejś nowej przygody :) ?

Udalo Ci sie moze odnalezc przyczyne tych nowych bledow? Mi wczoraj w czasie jazdy wyskoczyl blad i jak podpialem pod komputer, to pokazalo P0351.

Witam, mam to samo, chciałem skasować standard błędu katalizatora a tu ukazują się :
P0420 - zdolność katalizatora do usuwania...(ok co 400-500km kasowałem)
P0352 - Obwód pierwotny/wtórny cewki zapłonowej B wadliwe działanie
P0351 - Obwód pierwotny/wtórny cewki zapłonowej B wadliwe działanie
P2237 - Obwód kontroli prądu sondy lambda otwarty
co robić? Te błędy cewki już miałem od czasu do czasu.

z analizy podpowiedzi wynika raczej że masz zepsutą sondę post-cat.... wykonano programem AUDTODATA wersja 3.38 demo 30 dni. odczytaj błędy innym programem, FEs chyba nie odczytuje descrition, czyli xx- failure code....

Załączniki

• 156-jts-failure code.jpg
    156-jts-failure code.jpg
    113.3 KB · Wyświetleń: 234
  • 156-jts-P0352-P0351.jpg
    156-jts-P0352-P0351.jpg
    184.7 KB · Wyświetleń: 197
  • 156-jts-P0420.jpg
    156-jts-P0420.jpg
    175.1 KB · Wyświetleń: 189
  • 156-jts-P2237.jpg
    156-jts-P2237.jpg
    150.4 KB · Wyświetleń: 272
- a zatkany katalizator dośc dobrze pokazuje program Alfadiag z interfejsem VAg KKL.

Ciao!
Ja też mam małe kłopoty z ... no właśnie katalizator - cewki i na końcu temperatura na filtrze powietrza . Jak się uporam z tymi problemami to dam znać co i jak . A co do katalizatorów to dostałem taką poradę aby wymontować i przedmuchać sprężonym powietrzem (zgodnie z kierunkiem spalin ).
Pozdrawiam i również czekam na opisy napraw
Pietropili.

Kod:
... i na końcu temperatura na filtrze powietrza ...
- a mozna cos wiecej na ten temat, bo chyba mam ten sam problem.

Ja też miałem błędy kata, sond, błąd p0304. Wymieniłem dwie cewki, reszta błędów zniknęła ale wyskoczył błąd p0354 błąd obwodu cewki d czy jakoś tak. Rozumiem, że to problem z czwartym cylindrem. Cewka jest nowa, w czym może być problem? Wtyczka? Dodam, że jak odepnę wtyczkę to oczywiście nie pracuje na ten cylinder, po podłączeniu pracuje na wszystkie cylindry, czasem na jałowych czuć szarpnięcie silnikiem jakby wypadał zapłon. Mam zamiar jeszcze wymienić świece bo nie wiem kiedy były zmieniane, choć wyglądają OK. Jakieś pomysły?

Amortyzatory
Powrót