• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymiana foteli na Recaro z wersji Ti

• Autor wątku Autor wątku splen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

splen

Nowy
Auto
AR 156 1.9 JTD M-Jet 2004
Cześć!

Mam zamiar wymienić swoje fotele na te z wersji turismo, czytałem już wiele wątków na ten temat. Wiem, że koledzy przekładają poszycie na swój fotel i wszystko elegancko pasuje. Jednak fotele recaro zdają się mieć inny kształt niż te standardowe i w związku z tym moje pytanie. Czy można by założyć je tak samo jak są w wersji angielskiej tj. fotel pasażera angielski w miejscu fotela kierowcy w wersji europejskiej? Czym różnią się fotel kierowcy i pasażera? Kolejne pytanie dotyczy wiązki elektrycznej. Czy we wszystkich wersjach wyposażeniowych były montowane jednakowe wiązki? Moja wersja jest dosyć uboga a chciałbym mieć podgrzewanie foteli.

A to ciekawe, myślałem że to raczej standard, nie jest zimno w zimę? Czym się róznią fotel kierowcy i pasażera?

Z tego co wiem to standartem jest to, iż w tych fotelach brak jest ogrzewania. Ja zimą jak i latem nie mam problemów. Fotel kierowcy jest z funkcją podnoszenia/opuszczania siedziska. Prócz tego nie znalazłem różnic.

Dzięki za odpowiedź. Mógłbyś w wolnej chwili zwrócić uwagę na to jak wysoko zamontowany jest fotel pasażera w porównaniu do najniższej pozycji fotela kierowcy? Regulacja wysokości jest mi w sumie niepotrzebna, o ile będę mógł siedzieć jak najniżej to możliwe. Fotel kierowcy nie ma regulacji części lędźwiowej?

Oba fotele mają regulację części lędźwiowej. Jeżeli chodzi o wysokość siedzenia pasażera w stosunku do kierowcy to tragedia. Mam 186cm wzrostu i siedzi mi się źle. Nie dotykam głową sufitu ale może jeszcze z 10 cm i ... . Zdecydowanie wolę siedzieć na miejscu kierowcy. Tu fotel w dół i jest OK. Tylko lepiej abyś sobie wczesniej sprawdził takie fotele. Ostatnio siedziałem w 159 (zwykłej) i tam skóra jak kanapa. Te z wersji 156Ti naprawdę są dość twarde. Nie każdy to lubi.

Kurcze, trochę lipa bo ja mam ~195cm wzrostu, teraz jeżdżę z fotelem ustawionym na samym dole i dałbym nawet trochę niżej jeżeli była by taka możliwość. Nie wiesz czy da się podmienić siedziska? Co do twardości to już kiedyś siedziałem na tych fotelach i bardzo mi pasują.

Ostatnia edycja:
No niezupełnie - ty masz ścigacza a ja furmanke ale też ją kocham hehe (115 - 140ps)

Amortyzatory
Powrót