Kontrolka Poduszek

• Autor wątku Autor wątku SebAStIn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SebAStIn

Guest
Witajcie.
Od niedawna jestem właścicielem alfy 156 1.9 JTD model 2002/ produkcja koniec 2001. Mam problem z palącymi sie kontrolkami, z ta czerwona i z ta od poduszki pasażera. Na początku było ok, nie paliły się żadne, tylko ta od pasażera ale gasła po około 4 sekund, jednak po wyłączeniu i włączeniu poduszki pasażera świeci się ciągle, oraz ciągle świeci się ta czerwona kontrolka od poduszek. Sa wyłączone? Zepsute?
Zdaje sie na wasze doswiadczenie bo jestem świeżym użytkownikiem alfy.
Kostki pod siedzeniami sprawdzałem, wszystko wygląda dobrze. Co może być przyczyna palących się tych obu kontrolek? Komputer nałapał błędów?
Aha mam 8 poduszek.
Wystarczy podpiąć pod kompa i zresetować? Czy sprawa może być poważniejsza?

najpierw zapnij się pod kompa on ci prawe powie :) może tylko trzeba wykasować błędy i będzie ok.

Zresetujesz, jeżeli błąd już nie występuje. Jeżeli wciąż istnieje (na przykład obwód otwarty), to błąd będzie powracał.
Komp Ci prawdę powie.

No tez fakt ;) napisze jak podepne pod kompa. Wiecie moze kto zajmuje sie alfami z okolic Szczecinka? Zachodniopomorskie i jest solidny ;)

mialem podobny problem. Podpinalem pod kompa i bledy nie daly sie skasowac... okazalo sie ze przyczyna byl walniety akumulator. Po wymianie wszystko wrocilo do normy.

No tez fakt ;) napisze jak podepne pod kompa. Wiecie moze kto zajmuje sie alfami z okolic Szczecinka? Zachodniopomorskie i jest solidny ;)

Napisz na priva do kolegi malin2k5, on jest, jeśli dobrze pamiętam, gdzieś z Twoich okolic. Myślę, że On powinien mieć kabel, więc byś mógł się podpiąć.

problem jak zwykle tkwi w kościach pod fotelami jeśli tylko posiadasz poduszki boczne,a wygląda na to ze tak,po pociągnięciu fotela do tyłu pojawia się małe nie dociągniecie które objawia się błędem,oby i u ciebie było i tak

Tak posiadam poduszki boczne, kostki pod fotelami wyglądają dobrze, wypiełem przeczyściłem i dalej to samo. Akumulator tez ma już swoje lata, sprawdzę i jego. Dzieki za porady bede pisac jbc ;)

Po przeczyszczeniu kontrolka nie zgaśnie. Jeśli błąd pojawił się będzie się świecić aż do wykasowania komputerem. U mnie był problem z kurtynami. Kostki w bagażniku w końcu polutowałem i jak ręką odjął..

Aha, takie buty ;)) Myślałem ze tylko to pomoże ;)
to tylko pod kompa?

Ja byłam u elektryka podpiął pod komputer okazało sie ze gdzie cos nie styka .Ja tez mam ciągle swiecącą czerwoną i zresztą denerwującą kontrolke od poduszek.

A tak przy okazji: jak to w końcu jest: kiedy świeci się kontrolka poduchy nie zadziałają? Czy tylko nie zadziałają, jeśli błąd wystąpił ale już go nie ma (nie jest permanent)?

Amortyzatory
Powrót