Witam tak jak w temacie od kilku dni podczas jazdy zalatuje mi benzyna do środka przez nawiewy... co to może być jakaś uszczelka? zazwyczaj po mocniejszym depnięciu...
Witam tak jak w temacie od kilku dni podczas jazdy zalatuje mi benzyna do środka przez nawiewy... co to może być jakaś uszczelka? zazwyczaj po mocniejszym depnięciu...
PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC
Mi tak śmierdziało jak miałem wyciek - okazało się że sparciały dwa wężyki - ten doprowadzający benzynę do listwy wtryskowej (po jej prawej stronie) i ten po lewej stronie listwy (chyba używany do regulacji cisnienia paliwa) - i mi na złączach ciekło paliwo.
Najlepiej otwórz maskę przy odpalonym silniku i poszukaj "na nosa". Jak zgasisz autko to benzyna wyparowuje bez śladu i nie ma jak znaleźć wycieku.
może to tyczy się jak piernik do wiatraka ale mój kolega wymienił filtr kabinowy i było po problemie
Tak jak pisze Rosik,dokładnie posprawdzaj wężyki.To one na 99 % będą przyczyną,dziurka nie będzie widoczna,dobrze oblukaj i wymacaj (bez skojarzeń).
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
jezeli moge ci cos poradzic to wszelkie nieszczelnosci najlepiej wylapac na zimnym silniku czyli rano nie lekcewaz tego bo moze ci sie alfa zapalic jak masz wyciek
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest