fiat ecu scan

mlecyk

Nowy
Auto
AR 156 2.4 jtd
Panowie co to znaczy "za duża wartość opuźnienia"

jak prawidłowo ustawic port usb?

Mój komputer/właściwości i na liście urządzeń znajdź FES i tam znajdziesz numer portu. Następnie w programie FES wejdź w ustawienia i ustaw port taki jak we właściwościach urządzeń. Oczywiście nie muszę pisać, że terminal musi być podłączony pod USB :]

Ostatnia edycja:
- ta wartośc mówi o tym że FES wykrył zbyt duże opóżnienie w odpowiedzi ECU.
- czesto jest to spowodowane wolnym procesorem, zabitym systemem operacyjnym, za malą wartościa pamieci wirtualnej, programem antywirusowym.
- czasami pomaga reinstalacja systemu, inna partycja systemowa tylko do diagnostyki lub wyłaczenie programów za pomoca MSCONFIG.EXE, w start | uruchom.

Łał ale to zabrzmiało profesjonalnie aż mnie ciarki przeszły.
Gratuluje wiedzy.

bubu to taki "nasz" forumowy guru jeżeli chodzi o diagnostykę komp

- ta wartośc mówi o tym że FES wykrył zbyt duże opóżnienie w odpowiedzi ECU.
- czesto jest to spowodowane wolnym procesorem, zabitym systemem operacyjnym, za malą wartościa pamieci wirtualnej, programem antywirusowym.
- czasami pomaga reinstalacja systemu, inna partycja systemowa tylko do diagnostyki lub wyłaczenie programów za pomoca MSCONFIG.EXE, w start | uruchom.

Witam. Podłącze się pod problemik :)

bubu321, a czy może to byc wina samego interfejsu. Mam interfejs dedykowany do grupy VAG-został po wcześniejszym aucie i FES ładnie się łączy kasuje błędy ale właśnie wywala ten komunikat i za długo nie idzie popracować.

Jeżeli chodzi o UniDiaga to tutaj nie mam żadnych problemów. A Alfadiag nie chce ruszyć.
Sprawdzałem już na dwóch kompach jeden co prawda ma procesor 840MHz i tu jeszcze mógłbym zrozumieć, ale podłączałem się na świeżo zainstalowanym Windows 7 i laptopem z procesorem dwurdzeniowym 1,8MHz i też ten sam problem.
pozdro
krzyzie

- gdyby FES miał procedury od Unidiaga to ten program byłby na pierwszym miejscu w rankingu.
- jak testowałem Unidiaga to trzymał komunikację 2-3 dni.
- testowałem FES-a na procesorze 2.4 MHz , 4 rdzenie i też wywalał ten błąd, w moim przypadku nie była to wina interfejsu.
- dopiero msconfig.exe załatwił sprawę , no i wyłaczenie programu anty-wirusowego.
- nowy system nawet na nowym laptopie nie gwarantuje poprawnej pracy.
- na forum autora jest dużo na ten temat, bo jak to małe caceńko multimedialne a FES się krzaczy, chańba.
- dotyczy to szczególnie notebooków Dell, Samsung ale nie znam szczegółow,
- trzymam się ASUSA i procesora Intel,
- mam oprócz tego 3 partycje systemowe, na Alfadiag, AlfaOBD, FES-a oraz Unidiaga i KWP71diag, 3 ostatnia na filmy.

Podłącze się pod temat by nie tworzyc nowego, macie jakiś pomysł na poniższy błąd?

Sterownik M2.10.3 - Gtv 2.0TS

------------------
EDIT: problem znikł, chyba Alfa miała focha, że mało ostatnio ją używałem.

Ostatnia edycja:
- tak na marginisie to autor programu Unidiag kończy pisanie programu Unidiag na interfejs ELM-327, ponoć rewelacja.
- jak się człowiek uprze to nawet zainstaluje FES-a na maszynach wirtualnych i będzie się łączył i trzymał tramsmisję mimo że to maszyna wirtualna.
- a na drugim takim samym notebooku za żadne skarby nie mogliśmy utrzymać transmisje nawet juz bez maszyny wirtualnej.

--

--

--

--

Ostatnia edycja:
Ja mam problem z 2.6. Odpalam, scanowanie działa - wyświetla dane ECU i po próbie połączenia wyrzuca.
Kabel OK bo na 2.1 śmiga bardzo stabilnie - łączy się za każdym razem ale chciałbym podziałać z nadwoziem a w 2.1. nie ma :(
Poradzicie?
DF

Amortyzatory
Powrót