Jak wyjac zarowke swiatla mijania z AR 156...?? ;)

daniel675

Nowy
Auto
Alfa Romeo 1.8 16v ts 1998r.
Witam. Mam taki smieszny problem bo za chiny nie moge wyjac zarówki od swiatel mijania do jazdy dziennej...Sama zarowka wychodzi czy z ta metalowa blaszka?? Wykreca sie ja czy jak,bo jest sztywna ani nie drgnie...pomocy :(

Trzeba wepchnac delikatnie i przekrecic. Opis w instrukcji samochodu jest dokladny.

Mea culpa, napisalem o pozycyjnych :)

Ostatnia edycja:
zeby wyjac zarowke mijania to trzeba najpierw odpiac trzymajacy drut a potem wyjac bez zadnego wpychania, przekrecania czy czego tam.

jak wyżej

Przechwytywanie.JPG

niby proste ale czasem i odpięcie "pręcika" trzymającego potrafi wkur....

odpięcie "pręcika" trzymającego potrafi wkur....

a nie wspomne o zapięciu drucika... masakra jakaś panowie :) ... przy postojówce ile musiałem "hu....ów" i obelg nawrzucać ... i dopiero się udało ale za trzecim podejściem :)

To jest całość. Zobacz rysunek. Ta o której piszesz do świateł mijania to D .

Załączniki

• Żarówka.jpg
    Żarówka.jpg
    128.8 KB · Wyświetleń: 1,678
  • AR.jpg
    AR.jpg
    110.2 KB · Wyświetleń: 1,999
Ostatnia edycja:
Czyli jej sie nie przekreca itd. tylko po prostu wyciaga?? Sprubuje psiknac wd40 bo chyba sie zapiekla i tyle...

Jak robisz to 1 raz to można się niewąska wkurzyć!!!
Najprostszy sposób demontażu (podejrzewam, że żarówka przepalona) to najpierw odłączyć kabelek zasilający od żarówki, a dopiero potem zabierać się za wypięcie druciku utrzymującego żarówkę w gnieździe. Kłopotliwa operacja szczególnie od strony kierowcy u mnie konieczne było zdjęcie plastykowej obudowy. Zamontowanie jest dużo gorsze. Zalecam najpierw podłączyć kabelek zasilający następnie wkładając żarówkę w gniazdo lekko ją obrócić żeby kabelek przeszedł przez drucik.jak już żarówka będzie w gnieździe sprawa rozwiązana. Najprostszy sposób, sam wymieniałem na parkingu pod Tesco więc można szybko i bez CH***W :D
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót