• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 2004 na zimnym komputer się wyłącza

• Autor wątku Autor wątku Grigori
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Grigori

Guest
Witam.
Mam mały problem ze swoją wariatką, w sumie to nie wiem czy on jest taki mały...
Otóż teraz gdy temperatura spadła troszkę poniżej zera, czy zrobiło się chłodniej moja ślicznotka ma kompleksy, gdy jest zimno przy przekręceniu kluczyka w pozycje zapłonu komputer pokładowy wyświetla dane że sprawdza czy nie ma żadnego błędu, olej itp po czym po odpaleniu po chwili gaśnie i nie zapala się już ponownie(na początku myślałem że to tylko wyświtlacz i coś z nim jest nie tak).Dopiero po przejechaniu ok 3-4 km sam się uruchamia sprawdzając jeszcze raz samochód czy wszystko jest w porządku...
Samochód chodzi normalnie jednak zawsze zapalała mi się automatycznie klimatyzacja po włączeniu Automatycznego nawiewu, teraz widzę że nawiew Automatyczny działa jednak bez klimatyzacji, dodatkowe włączenie jej nic nie pomaga(klima wgl nie reaguje) Nie wiem czy spowodowane jest to niską temperaturą na dworze czy może coś jest nie tak.

Help...

A jak tam akumulator?
Podobne kwiatki robi słabe aku lub brak dobrego kontaktu na kablach prądowych.

Nowiutki mocny akumulator, doładowany sprawdzałem...
Kupiony był na początku października sprawdzałem go tydzień temu ;)
Styki na kablach prądowych hm... musiał bym zobaczyć za tym ale zawsze było wszystko ok aż ten mróz lekki nie przyszedł...
Jak się troszkę zagrzeje komputer się normalnie uruchamia.
Ciekawi mnie tylko roziazanie tego komputera, gdzie on się znajduje i po jakich kablach go szukać, jeśli ktoś by mógł mi coś pomóc prosił bym o jakiekolwiek informacje :)

Czemu komputer sie ponownie uruchamia podczas jazdy nie wiem. Jedno jest pewne klima nie załącza sie poniżej bodajże 4 stopni na dworze.

Witam.
Mam mały problem ze swoją wariatką, w sumie to nie wiem czy on jest taki mały...
Otóż teraz gdy temperatura spadła troszkę poniżej zera, czy zrobiło się chłodniej moja ślicznotka ma kompleksy, gdy jest zimno przy przekręceniu kluczyka w pozycje zapłonu komputer pokładowy wyświetla dane że sprawdza czy nie ma żadnego błędu, olej itp po czym po odpaleniu po chwili gaśnie i nie zapala się już ponownie(na początku myślałem że to tylko wyświtlacz i coś z nim jest nie tak).Dopiero po przejechaniu ok 3-4 km sam się uruchamia sprawdzając jeszcze raz samochód czy wszystko jest w porządku...
Samochód chodzi normalnie jednak zawsze zapalała mi się automatycznie klimatyzacja po włączeniu Automatycznego nawiewu, teraz widzę że nawiew Automatyczny działa jednak bez klimatyzacji, dodatkowe włączenie jej nic nie pomaga(klima wgl nie reaguje) Nie wiem czy spowodowane jest to niską temperaturą na dworze czy może coś jest nie tak.

Klimatyzacja się nie załącza bo jest zbyt niska temperatura na dworze i byś ją uwalił gdyby przy takim mrozie udałoby ci się ją włączyć (wszystko jest ok, to takie zabezpieczenie)... a jeżeli chodzi o komputer że się wyłącza to zrobiłem sobie to samo w mojej beli. A mianowicie na początku komputer działał prawidłowo tyle że na wyświetlaczu znikały linie. Pomyślałem że trzeba to naprawić - zdemontowałem go i rozebrałem. Później złożyłem i z nieuwagi zawilgociłem obwód drukowany. Gdy go tak wsadziłem do beli i włączyłem to już nie działał prawidłowo. Gdy zapalałem samochód komputer sobie a auto sobie. Potrafił (komputer) włączyć się nawet po 10 min po odpaleniu samochodu i przeprowadzał dopiero wtedy te swoje testy (znak AR, olej, OK itd). I jak się teraz z tym uporałem? I tak miałem uwalony wyświetlacz w komputerze a później jeszcze sobie coś w komputerze uwaliłem to kupiłem całą budkę z układem drukowanym i wyświetlaczem na alledrogo - kolo 200 zl. i teraz wszystko działa prawidłowo. Przeczytaj ten temat.

Mój wyświetlacz wyłączał się do momentu rozgrzania, ale przy dobrych -27st...

Dziękuję wam za informacje, muszę dokładnie zobaczyć o co w tym biega :)
Jeśli się nie poprawi nic a nic bedę musiał kupić nowy wyswitlacz jak pisał @sumka33

Amortyzatory
Powrót