[156] Czysty intercoler-lepsze osiągi

• Autor wątku Autor wątku Starscream
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Starscream

Guest
Dziś robiłem lampy na GTA look, zakładałem ksenony i tp(jutro wrzucę fotki jak mi wyszło :D ) i miałem doskonały dostęp do intercolera, więc stwierdziłem, że go wyciągnę i wyczyszczę-miałem tak zasmarowany brudem, że nie było prześwitu przez niego. Kiedy jeździłem z tym brudem, auto po przekroczeniu 2400 obr/min jakoś się dziwnie przyduszało i wogóle jakoś tak nie szło jak trzeba-dziś jadę do roboty i tak pięknie wkręcał sie na obroty w całym zakresie, że aż miło było przycisnąć gaż-polecam taki zabieg ;) Do czyszczenia użyłem płynu do mycia silnika, szczotki, spręzonego powietrza do przedmuchania inercolera, no i dużo wody, do dobrego wypłykania go 8)

Maciek-156 napisał:
Nic nowego nie odkryłeś...
ale nie o to mu chodziło.
Dobrze iż o tym Starscream napisałeś ponieważ ten temat nie był poruszany.Dzięki temu pewno wiele osób skorzysta.

od czasu do czasu warto tez przepłukać chłodnice wody, najlepiej jakims karcherem, sporo brudu tam jest i chłodzenie silnika jest wtedy mniej efektywne.

Paweł156 napisał:
od czasu do czasu warto tez przepłukać chłodnice wody, najlepiej jakims karcherem

Nie polecam !!!!!!!!! Po takim zabiegu chłodnica może być do wymiany. W najlepszym wypadku pozaginają sie listki a w najgorszym wyfruną jak sprężynki.

rafiki napisał:
Paweł156 napisał:
od czasu do czasu warto tez przepłukać chłodnice wody, najlepiej jakims karcherem

Nie polecam !!!!!!!!! Po takim zabiegu chłodnica może być do wymiany. W najlepszym wypadku pozaginają sie listki a w najgorszym wyfruną jak sprężynki.
na mniejszym ciśnieniu nie powinno zrobić szkody :)

Amortyzatory
Powrót