przeciwmgłowe światła, spryskiwacze reflektorów,...

szefuni0

Nowy
Auto
Giulietta jtdm 170KM
Witam. Przeszukiwałem forum i znalazłem interesujące rzeczy lecz nie do końca to czego potrzebuje. Powiedzcie mi gdzie i który to bezpiecznik, przekaźnik od tylnych i przednich świateł przeciwmgłowych??? nie działają mi tylne i jeden z przodu... żarówki w tyle są ok, próbuje znaleźć bezpieczniki tylko nie wiem ktore to... po lewej od kierownicy? które to dokładnie???

Interesuje mnie jeszcze jak u Was włącza się spryskiwacze reflektorów? i gdzie od tego znajdę bezpiecznik?

Co do bezpieczników to zapraszam do studiowania instrukcji obsługi, tam znajdziesz wszystko co Ci potrzebne odnośnie bezpieczników, spryskiwacze reflektorów uruchamiają się po zapaleniu świateł, po pociągnięciu dźwigni spryskiwaczy szyb, leją także te od świateł.

Co do bezpieczników to zapraszam do studiowania instrukcji obsługi, tam znajdziesz wszystko co Ci potrzebne odnośnie bezpieczników
za takie rady to ja już dziękuje...
Wyobraz sobie kolego że śledziłem instrukcje obsługi lecz nie mam pewnosci czy te rzeczy są w schowku przed pasażerem dlatego pytam tutaj...

za takie rady to ja już dziękuje...
Wyobraz sobie kolego że śledziłem instrukcje obsługi lecz nie mam pewnosci czy te rzeczy są w schowku przed pasażerem dlatego pytam tutaj...

Skoro instrukcja podaje że są w schowku przed pasażerem, należało by się wpierw przekonać czy tak nie jest a później zadawać pytanie. Kolego tam masz przekaźniki, ale radzę wymontować cały schowek bo przez ten otwór to nic tam nie zdziałasz. Jak nie bezpieczniki pod kierownicą z lewej strony to szukaj w schowku pasażera w tych przekaźnikach. Może tam masz coś uwalone.

Korki Alfa..jpg Korki Alfa2.jpg

a jeśli ci nie świeca na sprawnych bezpiecznikach to sprawdź połączenie między klapą a nadwoziem mi ostatnio tam sie kable przetarły i tez nie chciały świecić. tylne.

sprawa dawno wyjaśniona :) Tylne przeciwmgielne - usterką były przerwane kable na klapie gdzie się się zaginają:)
a w przodzie w halogenie popaliło sie i musiałem kupić nowy :)

Amortyzatory
Powrót