Prosze o rade

• Autor wątku Autor wątku QBA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

QBA

Aktywny
Auto
ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v
Niedawno sprzedałem moja alficzke i przyszedł czas na nastepną, ktorej szukam w związku z tym kieruje sie do was o porade co sądzicie o tym autku:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5069094

ta alfa stoji w Balicach pod Krakowem, chętnie umówie się na oględziny z kims z tych okolic kto zna sie na silnikach jtd i bolączkach tych aut (to będzie mój pierwszy dislel w życiu)

Fajniej było by kupić 2.4 jtd ale na wszystko (rejestacja i inne papierki) mam do wydania okolo 20 tyś.
Jeśli macie jakieś auta (najlepiej w dislu 156, 166 lub lancie lybre kombi) które możecie polecić prosze o kontakt priv a najlepiej gg.

QBA napisał:
Fajniej było by kupić 2.4 jtd ale na wszystko (rejestacja i inne papierki) mam do wydania okolo 20 tyś.

QBA ta Alfa jest za 17 tysiaków, jesli masz 20 do wydania to może Ci zabraknąć 3 tysiaki na wyszykowanie autka i opłacenie wszystkiego...

Ja w marcu swoja kupowałem i na rejestracje wydałem koło 700 zł (opłata recyklingowa - dowiedz sie czy handlarz ją zapłacił czy sam musisz to 500 zł:( ) + opłata rejestracyjna pierwsza...

Licz sie z wymiana rozrządu + pewnie wahaczy przód + gum stabilizatora+ olej+filtry wszystkie+podpięcie pod kompa i sprawdzenie błędów+byc może termoststa(ja miałem walnięty)...

NA wszystko(rejestracja+serwis nie ASO) mi poszło 5 tysiaków z robocizną...

Ja tam wychodzę z załozenia ze lepiej albo dozbierać i wszystko wymienic, wtedy wiesz czym jeździsz albo kupujesz starszy rocznik, miescisz sie w kosztach i jedzisz autkiem wyszykowanym :D

Decyzje zostawiam Tobie QBA...dwa razy to przemyśl żebys sie później nie zakopał w kosztach...

Pozdrawiam serdecznie Alfiste:)

Samochodzik przynajmniej na fotach prezentuje się naprawde ciekawie.

Umow sie na sprawdzanie w ASO. Ja sprawdzalem swoja w http://www.viamot.pl/
Koszt 100zl za podpiecie komputera i sprawdzenie np stanu licznika, turbiny itd. oraz 100zl za sprawdzenie auta pod wzgledem mechanicznym.
To co mi tam sprawdzili spelnilo sie w 100%. A poza tym w ASO maja dostep do serwisu, wiec sprawdzaja co gdzie i kiedy bylo robione przy samochodzie, a wiadomo, ze przynajmniej przez pierwsze lata auto jest serwisowane w ASO. I nie ma znaczenia czy auto bylo serwisowane w Polsce czy za granica.

Ja Ci radzę, żebyś poczekał, dozbierał kasy, kupił coś fajnego...

http://www.superalfa.pl/?Content=Alfa Romeo

Rozmawiałem z kolesiem, maniak Alfy, handluje Alfami. Picuje je, ale u niego na 95% będziesz zadowolony.

Zawsze ma kilka takich tańszych za około 23-25tyś.

Ma auta DIESLEM, na skórach, z super Felą itd.

Kolo jest z Cz-wy, także nie masz aż tak daleko (jesteś z Cz-wy :mrgreen: ) :mrgreen: :mrgreen:

Konrado napisał:
Sry za OT ale za ile sprzedales Alfke?:)

Konrado Alfke sprzedałem za 6200 zł w sumie sprzedałem drożej jak kupiłem :P

W sumie to chłopaki pare groszy w ta czy w ta to sie znajdzie, a jak chodza te silniki 1.9 JTD ? jeszcze szczerze mówiąc nie mialem przyjemnosci takim jechać, daje rade z tym autkiem możecie mi przybliżyć jakieś dane techniczne ???

A jak wygląda sprawa z powrotem do domu autem na nieważnych niemieckich tablicach ? wiem że można wykupic jakieś ubezpieczenie które będzie ważne ale z nieważnymi numerami to chyba nie wolno prawda ?

Konrado napisał:
QBA ja CI moge polecic sprawdzona Alfe 166 co przy niej nic nie trzeba robic, tylko ze benzyna 2.5

jest wystawiona na allegro/otomoto?

masz jakies fotki? daj namiary.. w piątek wybieramy sie do krakowa to i moze bymy tam tez podjechali :)

Konrado napisał:
QBA ja CI moge polecic sprawdzona Alfe 166 co przy niej nic nie trzeba robic, tylko ze benzyna 2.5

Możesz mi coś wiecej o niej powiedziec ?

QBA napisał:
Konrado napisał:
Sry za OT ale za ile sprzedales Alfke?:)

Konrado Alfke sprzedałem za 6200 zł w sumie sprzedałem drożej jak kupiłem :P

W sumie to chłopaki pare groszy w ta czy w ta to sie znajdzie, a jak chodza te silniki 1.9 JTD ? jeszcze szczerze mówiąc nie mialem przyjemnosci takim jechać, daje rade z tym autkiem możecie mi przybliżyć jakieś dane techniczne ???

A jak wygląda sprawa z powrotem do domu autem na nieważnych niemieckich tablicach ? wiem że można wykupic jakieś ubezpieczenie które będzie ważne ale z nieważnymi numerami to chyba nie wolno prawda ?

jeżeli masz wybór 1.9 a 2.4 weź 1.9 (w tym momęcie posiadacze 2.4 sie oburzą) - jestem mechanikiem i znam parę osób tu i uwdzie :) w warsztatach zajmujących się autami z tym motorkiem - narzekają, w zaprzyjaźnionej szlifierni wałów narzekają cały czas coś ... a 1.9 jtd pomimo że słabszy to praktycznie bezawaryjny

fr33 jak chcesz to mogę Ci przesłać foty mojej 166 2.4JTD 2001r. cena jaka mnie zadowala to 28,000zł do małej negocjacji,nic nie musisz przy niej robić,są nowe opony,olej,filtry,zawieszenie ok,nowe zimówki i letnie kupiłem nówki 3tyg temu nie bieżnikowane!!! Jeżeli jesteś zainteresowany napisz mi na gg lub podaj maila to dam fotki,auto jest w Nowym Sączu... normalnie nie sprzedaje,ale jak ktoś chce z forum i da coś ok tej kwoty która mnie interesuje jestem w stanie sprzedać i pojadę sobie kupię też alfe w dieslu ale z nowszym silnikiem i nowym przodem 156 lub 166..wieć jeżeli ktoś chce pisze i podaje maila a ja przesyłam fotki:) z poza forum nikomu nie sprzedam bo szkoda auta!!!!

Amortyzatory
Powrót