• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Przełącznik gazu wogóle nie świeci

SCHNNAZZI

Nowy
Auto
Fiat Tipo 2020 bianca
Jak w temacie. Przełącznik gazu wogóle nie świeci. Moim zdaniem cały czas chodzi na benzynie. Nie reaguje na przyciskanie ani dodawanie gazu. W miarę pokonywania km wskazówka od benzyny spada, więc można stwierdzić że jeździ na PB. Przełącznik po prostu jest martwy. :( Macie jakieś pomysły zanim będę dzwonił po gazownikach? Instalacja LPI zakładana w Belgii V generacji.

:( Macie jakieś pomysły zanim będę dzwonił po gazownikach? Instalacja LPI zakładana w Belgii V generacji.
Sprawdź bezpieczniki gazu - gdzieś pewnie pod maską gazwonicy musieli upchnąć całą elektrykę instalacji LPG i tam też gdzieś muszą być bezpieczniki

Też tak miałem kilka razy. Jeździsz na Pb teraz :P Szukaj bezpieczników - najczęściej gdzieś na wiązce kabli.

Znalazłem te bezpieczniki chyba. Są na wiązce kabli obok aku. No i zacząłem sprawdzać. Jeden podczas wyciągania się ułamał no i nie wiem czy ja go ułamałem czy właśnie on sie przepalił. No ale buch do schowka po bezpieczniki, patrzę... mam wszystkie oprócz 15A :( eh no pech. Muszę czekać do poniedziałku. Wtedy napiszę rezultaty, ale dziękuję za instrukcje :)

Chłopaki too nie to <fuck> a wolałbym żeby to było TO. Podmieniłem 4 bezpieczniki na nówki i nic. Macie jeszcze jakieś pomysły?

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 13:45 ----------

Nikt nie ma pomysłu co może jej być ;/

Hmmm, nie wiem nawet co to za instalacja ta LPI ale sprawdź zasilanie centralki. Podejrzewam że jest tak jak w innych instalacjach że są osobne, podpięte do akumulatora przewody zasilające - sprawdź czy jest zasilanie na centralce

Proponuję podjechać do gazownika. On dokładnie sprawdzi czy i gdzie nie dochodzi prąd i postawi diagnozę. Raczej za wiele za samo sprawdzenie nie zapłacisz.
Daj znać jak rozwiążesz problem.

Problem rozwiązany. Podłączenie pod komputer i naprawa zwarcia elektrycznego koszt 150PLN. Dzięki za porady ;) A tak na marginesie LPI VIALLE wymaga serwisu, jeżeli ktoś takową instalacje ma. Wymienia się oczywiście filtr, olej, czasami łożyska.. koszt jak mi fachowiec powiedział to ok. 500PLN. Pozdro

Biłgoraj, woj. lubelskie. Facet zna się na rzeczy. Polecam i zapraszam.

Przesłałbyś na Pw jakieś namiary na niego? bo ja szukam brązowe wtryski do VIALLE

Gdzie? Bo ja za to zapłaciłem 1 000zl

Zapłaciłeś 1000pln za kpl regenerację pompy - a nie tylko za olej i filtr.Przegląd gwarancyjny to owszem koszt 500pln(olej,filtr,uszczelnienia...).Ktoś kto mówi,że regeneruje pompę za 500pln - poprostu kłamie.

Amortyzatory
Powrót