problem z rozruchem

• Autor wątku Autor wątku kamil356
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil356

Guest
witam jestem uzytkownikiem belli 156 2,0 TS 155km z 2000r. i mam z nia problem jesli chodzi o rozruch na zimnym silniku rozrusznik kreci normalnie poniewaz jest po regeneracji wymienilem swiece na nowe oraz przewody i nadal prblem z rozruchem rozrusznik kreci jak szalny a samochod nieche odpalic dopiero za 20 razem odpala przy dobrym wietrze pmocy!!!

podlanczalem pod kompa nie pokazuje zadnych bledow tylko blad sondy lambda ale to normalne przy gazie
nieche odpalac na zimnym jak jest juz zorzgzany pali za pierwszym razem

lambda wymieniona dzis na nowa BOSCH i problem jest nadal z rozruchem 20 krecen i dopiero a 21 odpala

Sprawdź ciśnienie paliwa na listwie.
Jeśli jest OK to może być też czujnik wału.
Ja też kiedyś miałem takie kłopoty i pół roku walczyłem, zanim czujnik padł całkowicie.
Po wymianie, jak ręką odjął.

Ostatnio był podobny temat o TSie okazało się, że przy pompce w baku był syf zatykał smoka

wykrecalem pompke sam i bylo wszystko oki czysta jak nowa syfu najmniejszego brak sprubuje z tym czujnikem walu tylko szoda za na kompie nic nie pokazuje ;)

A sprawdzałeś czystość dolotu - filtr powietrza, drożność przewodów odmy?

wykrecalem pompke sam i bylo wszystko oki czysta jak nowa syfu najmniejszego brak sprubuje z tym czujnikem walu tylko szoda za na kompie nic nie pokazuje ;)

U mnie w 1.6TS winny podobnej sytuacji był zawór zwrotny właśnie w pompie w baku. Sprawdź rano jakie masz ciśnienie na listwie paliwowej. Na jej końcu jest zaworek jak w kole. Niciśnij go. Ja rano tam miałem 0. Wyjąłem pompę, wyjąłem i rozebrałem zawór zrotny. Oring na którym jest osadzony już nie istniał. Założyłem nowy i jak ręką odjął.

U mnie walnięty czujnik wału nie wywalał błędu

Amortyzatory
Powrót