Pioneer DEH-140UB Problem

• Autor wątku Autor wątku flow89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

flow89

Guest
Witam kupiłem radio PIONEER DEH-140UB / 140UBB / 142UB zainstalowałem po przez taka przejściówkę
Moje zdjeci-0014.jpgMoje zdjeci-0015.jpg
w zestawie była następnego dnia rozładowany akumulator.
Podłączałem na wyłączonym silniku raczej nic nie mogłem zamienić bo każde wejście inne

Jeżeli np.sciągnąłęś panel a nie wyłączyłes wsześniej radia to ono pobiera prą ,mimo że panelu przedniego nie ma

Ale zeby od razu aku klęknął od włączonego radia na cala noc? Akumulator chyba masz kolego do wymiany, albo gdzieś Ci ucieka po kablach ten prąd ...

Z aku nie miałem żadnych problemów ewentualnie kable jeszcze

Radio i 6 głośników spokojnie rozładuje akumulator w 12 godzin

Mam identyczne radio. Wydaje mi się, że zdjęcie panela wyłącza radio.
Przy kostce ISO dołączonej do radia mam przewody na krzyż żółty z czerwonym. Radio działa mi tylko przy przekręconym kluczyku, ale dzięki takiemu podłączeniu nie traci pamięci. Możesz włączyć radio bez zapłonu?

Tak mogę włączyć radio bez zapłonu, ja mam normalnie czerwony z czerwonym zółty z żółtym sugerujesz żeby zrobić tak samo jak ty masz na przemian?

W tej sytuacji nic Ci to nie da, bo widocznie na obydwu kolorach masz +12 na stałe od aku(u mnie tylko na jednym, a dopiero przy zapłonie na obydwu).
Jak było z poprzednim radiem?

zdjęcie panela nie wyłącza najczęściej radia.

Poprzednio miałem Philips RC 359 tez mogłem włączyć bez zapłonu ale nie rozładowywał się akumulator

Jeśli nie potrzebujesz radia przy postoju można by przerobić tylko jeden kabel na stałe +12V. To radio potrzebuje dwóch żeby można je było włączyć. Więc po takim zabiegu na pewno nie ciągnęłoby prądu przy wyłączonym silniku.

Pierw spróbuje Zamienic czerwony z żółtym

Obraz+(161).jpgObraz+(162).jpg

Aku naładowany, kable zamienione czerwony i żółty, wszystko zaizolowałem, na pewno wyłączyłem radio xD. Zobaczymy jutro xD

Ostatnia edycja:
To teraz nie wyłączaj radia a zdejmij panel zobaczysz co będzie:)

Amortyzatory
Powrót