Página de vídeo 1 com 5 12345 passadopassado
Mostrar resultados de 1 Para 10 com 46
    bartekcivic
    convidado

Domyślnie Koszt wymiany wariatora, czy konieczna równiez wymiana paska?

Witam:-) wiem , ze podobnych tematów na forum bylo juz parę. Od 4 miesięcy jestem szcześliwym posiadaczem alfy 156 2.0 ts. Na samym poczatku wymieniłem w nim sincronismo de válvula( wszystko poza wariatorem gdyz o istnieniu jego jako poczatkujacy nawet nie wiedzialem). I tu moje pytanie, czy moge teraz( po przejechaniu jakis 8 tysiecy od wymiany paska) wymienic sam wariator? czy mozna pasek napinac po raz drugi? Czy teraz przy wymianie wariatora zainwestowac ponownie w nowy pasek?(o rolkach i calej reszcie nawet nei mysle)? I ile wynosi taka usluga?(chodzi o wymiane samego wariatora razem z o custo daem samej czesci)? z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Dodam, ze objawy"chorego" wariatora w mojej belli to 2-3 sekundowy klekot po odpaleniu, bardzo slabe wkrecanie sie na obroty gdy jest zimny motor, a gdy cieply jest troszke lepiej, tyle ze do 3-4 tys obrotow jedzie jakby mial 1.6 pod maska dopiero wyrywa jak z procy po przekroczeniu 4 tys obrotow.

› Więcej...: Koszt wymiany wariatora, czy konieczna równiez wymiana paska?

O usuário Ciclista Avatar bartekalfa166
    Juntou-se a
    04 2011
    Vive em
    Jelenia Góra
    Automático
    AR 159 TI. bianco

Domyślnie

ja zrobiłem podobnie jak ty.Czyli wymiana sincronismo de válvulau bez wariata,ostatnio tez słysze po odpaleniu 2 sekundowy "klekot" ale nie wpadam w panike bo poz tym chwilowym dzwiękiem nic*się*nie dzieje.A podobny objaw z obrotami miłem przed wymianą przepływomierza, wiec warto sprawdzić pod kompem czy wszystkie inne parametry są prawidłowe. Ale też chętnie poczytam o opcji wymiany samego wariatora, wiec podłączam sie pod temat.

O usuário Romeo Avatar zaviaseq
    Juntou-se a
    05 2010
    Vive em
    Częstochowa
    Automático
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

wiesz.... pasek możesz zawsze założyć ten sam, ale co z tego wyniknie to najstarsi górale nie wiedzą
    z zasady powinno się wymieniać pasek przy każdym jego ściągnięciu
    drogi nie jest a okres następnej wymiany sobie przedłużysz przy okazji
    cinta o custo dauje z 100 PLN
    ewentualny remont po zerwaniu paska z 30 razy więcej
    za wymianę wariata + pasek powinieneś zapłacić ok 200zł może więcej.... ale niewiele
    najważniejsza sprawa:
    mecânico/serwis lub ufoludki co będą to robić, muszą używać blokad na wałki sincronismo de válvulau
    jeżeli nie posiadają tego i wmówią Ci że bez blokad da się to zrobić to szukaj kóleonego serwisu bo ci na pewno sobie z tym nie poradzą

syfon
    convidado

Domyślnie

Akurat dzisiaj wymieniałem sincronismo de válvula. U znajomego 70zł. Jak ktoś jest z okolic Cieszyna mogę również podobny rabat załatwić.

O usuário Świeżak Avatar baton
    Juntou-se a
    09 2011
    Automático
    Alfa

Domyślnie

citação escreveu syfon Zobacz post
    Akurat dzisiaj wymieniałem sincronismo de válvula. U znajomego 70zł. Jak ktoś jest z okolic Cieszyna mogę również podobny rabat załatwić.
    Ja będę myślał o rozrządzie + wariator koło lutego. Parte a mecânico tez kupuje ? Możesz zapytać ile taka usługa by o custo daowała ? Aktualnie nie mieszkam już w Cieszynie, tylko w Górkach W. i teraz nie wiem gdzie oddać auto. Słyszałem, że właśnie w Górkach też jest jakiś mechanik od włoskich aut, podobno dobry, nie wiem jak się ceni.

bartekcivic
    convidado

Domyślnie

a powiedzcie jak sprawdzic czy to przeplywomierz bedzie? jest jakis sposob na sprawdzenie go ? nie mam na podlozenie innego.

O usuário Romeo Avatar zaviaseq
    Juntou-se a
    05 2010
    Vive em
    Częstochowa
    Automático
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

computador i odczyt Air Mass Flow do odcięcia i na wolnych i oczywiście na rozgrzanym motoru

bartekcivic
    convidado

Domyślnie

rozumiem, to trzeba bedzie sprawdzic czy to przeplywka czy wariator... bo wszystki ladnie pieknie ale do 3 tysiecy obrotow samochod nie ma ducha i naprawde trzeba narobic sporo halasu(wkrecic go co najmniej na 4-5 tysiecy obrotow zeby jakos odczuc te 155 koni( z ktorych napewno pare jest juz niestety martwych:-) )

dodam ze wczesniej mialem nubire kombi 2.0 133 konie i moc byla duzo bardziej odczuwalna(choc motor nie krecil sie tak wysoko jak w alfie:-)
    Última edição por bartekcivic ; 17-12-2011 sobre 20:46

O usuário Resoraków maníaco
    Juntou-se a
    01 2011
    Vive em
    dolnośląskie
    Automático
    Alfa Romeo 156 1.8 TS DOBRY ROCZNIK 2000

Domyślnie

Przerabialem to u siebie.Na bank to nie wariator.

O usuário Romeo Avatar Aster156
    Juntou-se a
    08 2011
    Automático
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

citação escreveu bartekcivic Zobacz post
    dodam ze wczesniej mialem nubire kombi 2.0 133 konie i moc byla duzo bardziej odczuwalna(choc motor nie krecil sie tak wysoko jak w alfie:-)
    Ten silnik czuje się dobrze dopiero powyżej 3 tys.

Tópicos similares

1. O custo de substituição cronometrando 2.5 v6
    Criado por matber1 na seção 166
    Resposta: 28
    Último post/Autor: 31-03-2014, 21:32
  2. 1.9 JTD koszt wymiany uszczelniaczy ?
    Criado por czester.91 na seção 147
    Resposta: 7
    Último post/Autor: 29-11-2012, 21:17
  3. O custo de substituir a embreagem
    Criado por Corrado83 na seção 147
    Resposta: 22
    Último post/Autor: 02-03-2011, 20:08
  4. O custo de substituir a embraiagem 2.0 V6 TB
    Criado por Robert3029 na seção 166
    Resposta: 9
    Último post/Autor: 11-02-2011, 18:06
  5. Koszt wymiany wachaczy