Żarówki w liczniku

• Autor wątku Autor wątku JTD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

JTD

Nowy
Auto
AR 156 1.9 JTD 105 KM 2000r Opel Astra SW 1.9 CDTI 101 KM 2007r.
witam dzisaj wziolem sie za wymiane zarowki w liczniku , wymienilem zalozylem licznik i nastepna poszla hehe rozebralem jeszcze raz i wymienilem wszystkie ale zauwazylem takie cos jak by mi jednej brakowalo tak ma byc czy mi jednej brakuje licznik mi swieci dobrze w calosci ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b06107acb78a1a3a.html

W mojej padły zaróweczki , i tam były trzy , a u Ciebie widzę że tylko dwie siedzą . Powinna być jeszcza jedna z lewej strony, bo widze że na obrazku brakuje ;)

A to nie jest przypadkiem kontrolka wody w filtrze paliwa? Ja niedawno u siebie też wymieniałem, ale ja nie miałem żadnej żarówki, ktoś wykręcił, więc zamontowałem wszystkie 4, jeśli nikt nie grzebał to może nie wszystkie wersje miały czujnik wody i fabryka nie montowała

A to teraz sam nie wiem, ja pamietam że od poswietlenia wymieniałem 3 zaróweczki w swojej Alfie (1999r)

Niedawno wymieniałem także, tam są 3 żaróweczki, może inne wersje miały 4. U mnie w miejsce tej 4 jest zaślepka plastikowa i tyle. Myślę że to normalne i nie ma się czym przejmować jak świeci cały licznik dobrze.

Załączniki

• DSC06072.jpg
    DSC06072.jpg
    59.5 KB · Wyświetleń: 79
Ja mam 3, w obrotomierzu jedna żarówka służy do podświetlania ikony od świateł długich może tutaj też ma podobne przeznaczenie

dziwne hmm , wszystko mi swieci jak nalezy wszytkie kontrolki dzialaja a jednej tak jak by brakowalo , ta pomaranczowa to jest od wyswietlacza a tamte dwie na dole i do gory od tarczy zegara a jedna jest pusta , dziwne , zegar mi swieci tak jak powninien kolga ma racje chyba co z ta kontrolga do wody ze niektore wersje mialy a niektore nie , pozdrawiam i wesolych swiat

Amortyzatory
Powrót