Demontaż przednich reflektorów w 156

Obi.Wan

Nowy
Auto
AR 156 1.8TS
Witam jak wymontować przednie reflektory w 156 przed liftem, jutro zamierzam je wyciągnąć i odświeżyć, i tak tak na szybko spoglądając widziałem jedną śrubkę a są 3 (chyba i zastanawiam się czy czasem nie czeka mnie np opuszczenie zderzaka żeby się do jakiejś śrubki dostać.

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

OK mam
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/44703-wymiana_lamp_przednich_ar156.html
będzie trochę zabawy :) wiecie jaki tam jest trox bo ja mam komplet tylko do 12

nie pamietam dokladnie ale jak rozkrecalem zderzak i lampy to nie byl duzy wiec napewno bedizesz go mial... a roboty wcale nie ma duzo...
Nie wyjmowalem ich nie sciagajac zderzaka ale - moze chwilke dluzej to zajac - moze latwiej jesc sciagnac zderzak o wiele latwiejszy dostep jest wtedy do pozostalych srub i latwiej lampe wyciagnac... ale zycze powodzenia

Beż demontażu zderzaka też się da, ja jeszcze nigdy go nie odkręcałem. Za to odkręcam trzy śrubki trzymające od góry błotnik a te od zderzaka (górne) tylko luzuje i tez się da.

zderzak ewentualnie możesz poluzować żebyś miał dojście do śrubek

BYło na forum opisane zarówno przed FL jak i po. Poszukaj trochę. Zderzak lepiej zdjąć i zobaczyć co tam pod nim siedzi, ew. zakonserwować, pomacać poprawić jakieś wiszące kabelki itp.

ja tez tylko luzuje jak zdejmuje lampy... wystarczy poluzować tylko śruby od góry no i dolną śrubę lampy odkręcam poprzez włożenie ręki od dołu czyli zdejmuje ramkę halogena i jest dobry dostęp do śruby.

reflektorów jeszcze nie wyciągałem poodkręcane są już ale nie widziałem jak odłączyć silniczek od reflektorów bo nie miałem światła więc jutro wyciągnę, dziś odświeżyłem plastiki czarny mat na grill, zasłonkę i atrapę
1020355z.jpg

Powinno ładnie wyglądać :)

wystarczy tylko poluzować zderzak i dasz radę :)

Amortyzatory
Powrót