• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

sterownik immo i komputer silnika gdzie ??

kamien007

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola
ponieważ chce zamienić stacyjki od starej belli gdzie mam dwa kluczyki , aby były dwa w razie W do nowej to tak przełożyłem wszystkie zamki tyle ze została mi jeszcze stacyjka ale wiem ze jest immobilaizer i trzeba przepinać komputer silnika i immobilajzera, chcaielm zapytać was o radę gdzie poszukiwać tych ''pudełek''
immo
i sterownik silnika - komputer
proszę o odpowiedz

komp (dość duża srebrna skrzynka) będzie po prawej stronie , czyli pasazera nad nogami a immo (najcżesciej mała czarna z zieloną naklejką) z tego co wiem to przy silniku

Ostatnia edycja:
kwasnybartek czyli ten sterownik silnika jest za schowkiem? czy w miejscu pod schowkiem co jest taka czarna skrzynka prostokątna.

Ostatnia edycja:
U mnie się otwiera bez problemu. Chodziło mi ten schemat z epera

Załączniki

• Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    73.4 KB · Wyświetleń: 2,633
Ostatnia edycja:
rozumioem czyli tak jak napisałem on jest za schowkiem czy to ta czarna skrzynka pod schowkiem co ja widać.

to nikt mi nie podpowie gdzie znajduje się ten komputer silnika??

Podaj email to podeślę Ci fajną serwisówke po francusku co prawda ale za pomocą tłumacza google sporo idzie rozszyfrować. Albo zaglądnij do mojego chomika http://chomikuj.pl/BARTEZEK i tam ją sobie znajdziesz. Na pewno będzie pomocna w wielu sprawach.

temat do zamknięcia nie uda się ta operacja przekładki IMO i komputera z alfy 156 z 98roku do alfy z 99 - ponieważ sterownik silnika jest w porządku, ale niestety w starej czujnik od termostatu jest na 2 piny a w tej z 99 na 4 i już nie pasuje
pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Stacyjka jest tylko anteną... Możesz ją wymienić bez problemu.
Jeśli zostawiasz moduł immo to musisz przełożyć pastylkę z klucza który masz do tego od którego jest stacyjka.

Mam pytanie odnośnie przekładania zamków - chcę dołożyć centralny z pilota i potrzebuję do tego przełożyć zamki + stacyjkę z innej Alfy. Można to zrobić w prosty sposób czy dużo z tym zachodu? Napisałem tutaj, bo temat wydaje mi się podobny.

Nie, ale mam dawcę zamków z pilotem. Czy lepiej wyjdę na kupieniu jakiegoś zestawu uniwersalnego? Choć wiadomo jak to z tym jest...

Stacyjka jest tylko anteną... Możesz ją wymienić bez problemu.
Jeśli zostawiasz moduł immo to musisz przełożyć pastylkę z klucza który masz do tego od którego jest stacyjka.

tak tak właśnie tak zrobiłem. Tylko ze w obecnej alfie mam tylko jeden kluczyk z ta pastylką którą przełożyłem mam dwa kluczyki ale drugi nie działa bo wyświetla sie odrazu code. i kręcić mozna do bulu.. jedynie programowanie ale to pewnie drogo ....

Amortyzatory
Powrót