kostka pomiedzy ecu a sonda lambda w silniku 2.0 jts

• Autor wątku Autor wątku cezar744
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cezar744

Guest
witam,czy ktos mogl by mi napisac kolory kabli pomiedzy ecu a sada lambda przy kolektorze wylotowym w alfie jts dwa litry z 2003 roku,ktos malo madry po prostu obcia kostki , prosze wiec o podanie mi jaki kolor kabelka od ecu idzie do kabelka od sady z tym ze w kostce od ecu jest 5 przewodow,pozdrawiam i dziekuje cezary

tak,jts ma 4 sondy,dwie przy kolektorze wydechowym i wlasnie o te mi chodzi,poprzedni wlasciciel obcia kostki i zalozyl jakies uniwersalne ktore nie dzialaja,ja kupilem oryginalne i chcial bym je dobrze podlaczyc

sonda lambda kostka

jest to sonda z lewej strony przed katalizatorem

Załączniki

• DSCF1380.jpg
    DSCF1380.jpg
    89.5 KB · Wyświetleń: 687
witam ma ktos opis kolorow sond lambda do jts-a???????

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

dodam ze wymienilem obydwie sondy przed katalizatorami(dwie za wygladaja ok) i nadal wyskakuje mi blad p1131 i p1151,, nie mam pojecia co teraz wiec prosze o kolory kabli pomiedzy ecu a sondami, dzieki

fotka kabli z ecu do sondy-czy prawidlowo podlaczona?

Załączniki

• DSCF1387.jpg
    DSCF1387.jpg
    68.3 KB · Wyświetleń: 375
- nie masz żadnej Autodaty , e-Learna.
- mi się akurat rozsypał notebook z tymi programami.

przegral bys zaklad panie wszystkowiedzacy-cuoreventi- ,nie nie mam e-learna ani autodaty i stad pytam,a to nie tak ciezko zobaczyc pod maske i opisac 6 kabelkow

kolego cuoreventi nie chcesz pomagac to przynajmniej nie przeszkadzaj-dzieki

- znalezione w sieci.
Najczęściej stosowaną szerokopasmową sondą lambda jest sonda LSU-4 BOSCHa posiadająca 5 przewodów: biały, czarny, szary, czerwony, żółty. Występują również szerokopasmowe sondy 6-przewodowe. Pięć połączeń przewodowych posiadają także sondy NTK.
--

--

--

Ostatnia edycja:
serdeczne dzieki bubu, jednak kolory kabli sond lambda i ich opisy znam nie mam natomiast kostki ecu i po podlaczeniu nadal wyskakuje mi blad p1131 i p1151, mysle ze to moj blad w podlaczeniu sondy

---------- Post added at 13:53 ---------- Previous post was at 13:38 ----------

http://www.lambdasensor.com/main/mcolours.htm

- coś chyba mylisz, załączyłes sondy 4 przewodowe.
- w JTS na kolektorze wydechowym są sondy 5 przewodowe w kostce 6 przewodowej.
- mogę coś nie pamiętać ale JTS, silnik widziałem tylko przez 5 minut.

zlaczylem sondy piecioprzewodowe,czteroprzewodowe sa te za katalizatorami,mi pokazuje non stop bank1 sonda 1
czyli ta bez kostki

Amortyzatory
Powrót