[156] Wahacz dolny

• Autor wątku Autor wątku Bladositto
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
za tą cene masz dwa dolne QAP, FAST no chyba powinno wytrzymać dłużej niż jeden orginał, przecież aż tak źle nie może być ja mam narazie cały przód w QAP i koło maja będą miały rok i jak narazie spokój a dziur u mnie nie mało :/ , no i jeszcze mam swoją w twardym sportpacku.

QAP to zupełnie najniższa półka... ale... FAST ostatnio na prawdę poprawił się... śmiało można montować FASTA bo na nasze polskie drogi nie wymyslili jeszcze wahaczy idealnych, a FAST obecnie jest podobny jakością do TRW a cena jest o niebo lepsza ;)

TRW to ponoć oryginaly. Moze jeszcze jakies opinie o tym FAST'cie? Zaczynacie mnie przekonywac, a nie chce potem plakac ze mi sie wahacz po roku zepsul.

FAST ma w tym momencie najlepszy stosunek jakości do ceny, o czym nawet miałem ostatnio przyjemność rozmawiać z jednym naszych kolegów z forum.
Może zrobisz na nim parę km minimalnie mniej niż na TRW, ale finansowo i tak wyjdzie Cię korzystniej. Jak już powiedziałem, na nasze drogi nie opłaca się zakładać wahaczy oryginalnych... lepiej założyć najwyższej półki zamiennik, bo jest to po prostu bardziej opłacalne. Wiem, że oryginały na pierwszy montaż wytrzymują 80 tyś, ale...fabryki nie przebijesz.. nawet jakbyś teraz założył TRW to nie ma opcji, żeby wytrzymały Ci 80 tyś... (tym bardziej w Polsce... producent mówi o 80 tyś km ale nie w Polsce ;) ) dlatego śmiało zakładać FAST'a a na QAP'a to nie patrz nawet...

Ja kupiłem FAST jakieś 2 lata temu (dolne wahacze) jak do tej pory bez luzów. Cena naprawdę jak za tą jakość dobra jedynie 150zł za sztukę w dobrym sklepie motoryzacyjnym

jest jeszcze opcja zakupu najtanszych i wymiany wszystkich tulei na poliuretany:)

jest jeszcze opcja zakupu najtanszych i wymiany wszystkich tulei na poliuretany:)

tylko sa dwa uda :) albo sie uda albo sie nie uda. jest wiele przypadkow w ktorych to nie zdaje egzaminu :) chociaz sam bede pakowal najtansze strongflexy na moje gorne wachacze :) no i do stabi. jak teraz nie dadza rady to juz odpuszczam sobie pu.
a na dolne chyba tez zapodam FASTAa jak mowicie ze daje rade bo po zimie cala zawieche zmienie z przodu...

Ja bym raczej polecał oryginały, czyli TRW. Doliczając koszty montażu, zbierzności itp. wcale nie jest tak ze lepsze dwa zestawy zamienników niz jednen porządny. A przecież lepiej mieć spokój na dłużej, bo potem sie co chwile coś w zawieszeniu robi.

tego co wiem to tak. Zresztą przy naszych drogach zbieżność raz do roku robiona nie jest żadną przesadą.

Przez Was mam dylemat które zawieszenie na wiosnę kupić aby zrobić porządek z przodem ... FAST za ~600zł czy TRW za ~1200zl ... :/

W Autosklep24 mamy dostęp do większosci producentów wahaczy do rodziny 156. Sprzedajemy QAP , FAST , VEMA , DELPHI , TRW i oczywiście oryginały. Nie jesteśmy wielkim dystrybutorem ale myślę, ze mamy wynegocjowane przyzwoite ceny. TRW wprowadziło ostatnio kary dla sprzedawców hurtowych za zaniżanie cen.
Cena podana w linku jest niższa od obecnej ceny hurtowej u wszystkich dostawców do jakich mamy dostęp.
Mam spore wątpliwości co do oryginalności i pochodzenia wahacza sprzedawanego pod wskazanym linkiem.

W tej branży cuda się raczej nie zdarzają.

http://www.autosklep24.pl/pl/searchquery/wahacz+alfa+156/1/full/5?url=wahacz,alfa,156

Ostatnia edycja:
W Autosklep24 mamy dostęp do większosci producentów wahaczy do rodziny 156. Sprzedajemy QAP , FAST , VEMA , DELPHI , TRW i oczywiście oryginały. Nie jesteśmy wielkim dystrybutorem ale myślę, ze mamy wynegocjowane przyzwoite ceny. TRW wprowadziło ostatnio kary dla sprzedawców hurtowych za zaniżanie cen.
Cena podana w linku jest niższa od obecnej ceny hurtowej u wszystkich dostawców do jakich mamy dostęp.
Mam spore wątpliwości co do oryginalności i pochodzenia wahacza sprzedawanego pod wskazanym linkiem.

W tej branży cuda się raczej nie zdarzają.

kiedys slyszalem od jednego sprzedawcy, ktory slyszal o pewnej partii wahaczy dolnych na rynku ktore sa kradzione z transportow i przez to nie maja niektorych podatkow etc ale ze to tylko zaslyszane opini mogace nie miec nic wspolnego z rzeczywistoscia ;)

Fasta i sam mam wymieniałem jakiś czas temu moze 2 miesiące temu i jak narazie spokój mam z nimi

Możliwości jest wiele. Jedno jest pewne – wahacze nie pochodzą z oficjalnej polskiej dystrybucji.
Co do FASTA to sprzedajemy tych wahaczy bardzo dużo. Nie twierdzę , ze jest to produkt najlepszy. Biorąc pod uwagę stan naszych dróg i konstrukcję zawieszenia w rodzinie156 przebieg rzędu 20-25 000 uważam za dobry wynik. Sporo zależyteż od stylu jazdy.
Fast zazwyczaj takie przebiegi wytrzymuje. TRW jest 2x droższy ale nie wytrzyma 2x większego przebiegu. Na TRW też trafiają się nam reklamacje.

Jeśli szukacie dobrego wahacza warto zainwestować w TRW.
Jeśli szukacie wahacza o w dobry mstosunku ceny do jakości – FAST

http://www.autosklep24.pl/pl/searchquery/wahacz+alfa+156/1/full/5?url=wahacz,alfa,156

Z ciekawostek :
Vema wprowadziła ostatnio wahacz górny z kalamidkami przez które można wtłaczać smar. Taka sama zasada jak smarowanie zwrotnic w Maluchu. W teorii takie rozwiązanie powinno wydłużyć żywotność tulei i zlikwidować efekt skrzypienia wahaczy.
W tym tygodniu spodziewamy się pierwszej dostawy tego typu wahaczy. Zobaczymy jak się będą spisywały.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót