Wahacze górne ze smarownicami

DamianS

Nowy
Auto
Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino
Jakiś czas temu informowałem , zeVema wypuszcza nową wersję wahaczy górnych do rodziny 156/147/GT.
Mamy już je w ofercie. Różnica wcenie między np. FASTem jest nadal spora ale smarownice powinnyznacznie wydłużyć żywotność tulei i zlikwidować efektskrzypienia wahacza.

http://www.autosklep24.pl/pl/p/Wahacz-gorny-ALFA-147-156-GT-prawy-ZE-SMAROW./10536

Zainteresowanych proszę o kontakt nasklep@autosklep24.pl lub 42661 40 40, 42 688 01 49.
Dla Alfaholików oczywiście rabat.

Zauważyłem jak ostatnio oglądałem wahacze. Kurde ciekawy jestem tego , bo akurat u mnie będzie do wymiany zawieszenie przód wkrótce no i się zastanawiam nad tymi. Do smarownic mam dostęp ;)

Ja już dawno mam to u siebie zrobione ;] ale z lenistwa żeby nie wyciągać co sezon do smarowania poliuretanów ;]

skrzypienie gumowych tuleji najczęściej oznacza ich luzy i zużycie czy przesmarowanie ich to nie będzie tylko maskowanie problemu? Czy warstwa smaru między tuleją gumową a odlewem wahacza jeszcze tego luzu/poślizgu nie zwiększy?

Jedynie Vema wypuściła na rynek takie rozwiązanie. Jest to nowość więc trudno stwierdzić jaka będzie żywotność tego typu wahaczy.
Cenowo lokuje się między FAST a TRW.

Z praktyki handlowej wynika, że o TRW wszyscy mówią...
... a sprzedaje się FAST.

cały przód mam fasta, i za tą cene do kupiłem cały przód fasta to TRW mógłbym kupic tylko dwa dolne

fast i qpa - testowałem osobiście i dobrego słowa nie napisze
no ale to może tylko u mnie akurat tak wyszło

kolejne to na 100% nie fast i qpa
tylko albo właśnie trw lub vema

p.s.
Damian
sprzedają sie tanie bo połowa ludzi szuka tanich a nie dobrych ( sami bogaci --- bo biednego nie stać na tandetę )

to jest akurat prawda , gdybym kupił TRW mój portfel by bardzo ucierpiał(ale bym miał najwyższą jakość ) mam fasta praktycznie nowego górne mają 2 tyg a reszta czyli dolne,gumy i łączniki stabilizatora wczoraj były montowane , zobaczymy jak sie spisze

Damian
sprzedają sie tanie bo połowa ludzi szuka tanich a nie dobrych ( sami bogaci --- bo biednego nie stać na tandetę )

Moje zadanie to zapewnienie możliwie szerokiego asortymentu. To klient dokonuje wyboru. Nie mnie oceniać.

Damian a po ile macie górne TRW ? Bo ja już na Vemie się przejechałem :| kto chce oszczędzić płaci dwa razy ...

Detal np w Intercars to 320 PLN.
Najniżej co mogę zrobić to 210PLN.
Są to wahacze pochodzące z oficjalnej polskiej dystrybucji.

Do tematu TRW podchodzę niechętnie bo często na Allegro pojawiają się oferty w absurdalnie niskich cenach.
Trudno konkurować z towarem który komuś "spadł z transportu" lub pochodzi z dystrybucji na Ukrainę (inne standardy jakości).

Ostatnia edycja:
Nie no co do Allegro to już chyba nie kupie tam wahaczy, albo sprawdzony sklep internetowy albo Intercars. Wiadomo jak szybko padają wahacze w 156 więc chyba warto zainwestować 100 zł więcej za TRW niż kupić cos w stylu Fast czy QAP :| Jak połatają trochę dziury i zrobi się cieplej to odezwę się do Ciebie po te wahacze. Pozdrawiam

Tak jak wcześniej wspominałem nasze zadanie to zapewnienie możliwie szerokiego wyboru i rozsądnych cen. Unikamy produktów najtańszych z niesprawdzonych źródeł.
Jeśli chodzi o wahacze mamy dostęp do większości znanych producentów.
Finalnie decyzję o wyborze części zawsze podejmuje klient.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót