Przerwa w mocy

Auto
Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V
Witam mam taki mały problem gdy sobie jadę i zmieniam bieg na 2 i cegła na gaz to ładnie się zbiera ale w pewnym momencie tak na pół sekundy ma takie zawahanie i zaraz znowu bardzo dobrze się zbiera , niby na komputerze wyskakiwała parę razy przepływka ale jak odpiąłem różnicy nie poczułem , co to może być ?

No dzieki

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 14:35 ----------

podłączyłem dzisiaj do ka;pa i była przepływka i coś jeszcze z powietrzem przepływki ale nie pamiętam dokładnie tego błędu

Ten drógi to pewnie za wysokie ciśnienie doładowania , zobacz czy jak na 4 biegu masz ze 2 k oobrotków i depnież do dechy i cegła to czy też sie tak dzieje i czy wtedy marchewa sie zaświeca ? najlepiej spisać nr błędu i sprawdzić na liście zamieszczonej na tym forum :)

A wiec ostateczne pytanie czy napewno to przeplywka? Bo jak tak to kupuje nowa a nie chce kasy na marne wywalic,fakt iz na kopie wyskoczyla przeplywka i jak ja odpialem nie bylo przerywania

Ten drógi to pewnie za wysokie ciśnienie doładowania , zobacz czy jak na 4 biegu masz ze 2 k oobrotków i depnież do dechy i cegła to czy też sie tak dzieje i czy wtedy marchewa sie zaświeca ? najlepiej spisać nr błędu i sprawdzić na liście zamieszczonej na tym forum :)
Czesc podepne sie...Ja mam identycznie z ta przerwa i zapala sie marchewka przy wysokich obrotach,tez przeplywka?? Pzdr. Ps.gdzie jest ta lista z kodami bledow?? ;)

mam jeszcze do was takie pytanie , ta rurka która idzie od ( tam na górze nwm jak sie to zwie :P do kolektora ssącego ) i dzisiaj zdarłem tą oplotkę bo była już po obdzierana i zobaczyłem ze ta rura jest ściśnięta jak by ją ktoś zgiął , czy to jakiś wpływ na silnik jeżeli egr jest zaślepiony ?

Witajcie, mam pytanko mam podobne problemy tylko u mnie nic sie nie swieci i dławi sie auto czasami nie wiem od czego to zalezy? Raz jade i jest ok ,a potem nagle zaczyna przerywać ja jedyna dwójka,a on nie ma mocy dlawi sie ,zaraz znowu idzie ładnie czy to to samo?czy moze cos innego??

A moze mamy zapchane katalizatory i dlatego tak przerywa moc (gaz) na 2sek.??

tak jest i co teraz ??:)\

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

czasami na dluzej,albo tak szarpie,ze auto cale skacze

Bede teraz u swojego mechanika to przeczysci mi kata i zobaczymy czy bedzie jakas poprawa...

a jak ,leje sie wode czy szczotka druciana :confused: ,bo ja nie wiem ,nie daj sie przewiezc

z tego co wiem katalizatory sie przebija lub rozcina iwywala wnetrznosci , objawy to ,zamulony bez mocy silnik i jak nim potrzaśniesz to dzwoni , a to to juz kwestia kasy zamiennik czy rura

Amortyzatory
Powrót