coś dziwnie trzeszczy... :(

• Autor wątku Autor wątku bsq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

bsq

Nowy
Auto
~156sw~ 1,9jtd 2003r
cześć... mam dość dziwny problem którego nie potrafię zdiagnozowac...coś mi dziwnie i specyficznie trzeszczy. jedno trzeszczenie towarzyszy jakimkolwiek nierownosciom i słychać je z przodu... nie wiem poduszki pod silnikiem czy to coś w zawieszeniu... a drugie które mnie bardziej martwi słychać nawet podczas skracania kierownicą. co ciekawe na zewnątrz prawie tego nie słychać a wewnątrz idzie dostać szału. ktoś ma pomysł co to może być? generalnie im zimniej tym bardziej to słychać. dźwięk przypomina tarcie gumy... pomocy.

witam , jesli trzeszczy na dziurach i przy kreceniu kierownica na 100 % ktorys sworzen kulowy przy wachaczach , pytanie tylko ktory . najlepiej jedz na stacje diagnostyczna , wstaw auto na szarpaki i niech ci to sprawdza . mialem cos takiego tylko ze u mnie trzeszczalo latem w upalne dni podczas deszczu byla cisza bylem w 2 stacjach diagnostycznych i nie mogli tego zlokalizowac w koncu sam znalazlem , to byl sworzen kulisty dolnego wachacza lewa str. wymienilem wachacz i jest cisza . pozdr.

Skrzypienie-tuleje na wahaczach, stuki-przeguby!!!

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

swoja drogą, co to "tarcie gumy"?
Poza tym jeśli pukają przeguby to podczas jazdy wciskamy sprzęgło i powinno ustać!

wg mnie wyraznie slychac ze to prawa strona, poza tym wahacz gorny lewy wymienilem 3 mce temu... stukow raczej zadnych nie ma. Latem jak sobie przypomne to faktycznie tez cos takiego sie pojawialo ale przy dlugiej jezdzie w miescie tylko.

btw - sworzen kulowy... gdzie sie to znajduje? Na alledrogo nie moge znalezc takiej czesci ;p

Ostatnia edycja:
sworzen kulowy to jest ta czesc wahacza ktora dziala jak zwrotnioca laczy sie z ramieniem piasty . to samo jest w dolnym wahaczu . pozdr.

---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 17:59 ----------

jeszcze jedno . ten przegub nie wystepuje jako czesc . mozna to tylko zdobyc kupujac caly wahacz , jest to nie wymienialne ,pozdr.

Amortyzatory
Powrót