Prośba o interpretację odczytów z alfadiag

• Autor wątku Autor wątku RedMax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RedMax

Guest
Witam serdecznie otóż mam pewnien problem z parametrem TRA wychodzi on około -60.000 ms wyczytałem na forum że to może być spowodowane między innimi złą pracą sondy lambda.oto zrzut ekranu z alfadiag
2012-03-12_155939.jpg
dodam jeszcze że sonda zaczęła oscylować przy temperaturze około 94 stopni czyli po około 15-20 minut pracy silnika , pozatym wiem również że mam przepływkę do wymiany ale teraz chciałbym się skupić na sondzie aby się upewnić czy jest dobra

Jeśli potrzeba jeszcze jakieś screeny to mogę zrobić ... Proszę o pomoc

Załączniki

• 2012-03-12_135442.jpg
    2012-03-12_135442.jpg
    92 KB · Wyświetleń: 114
Ostatnia edycja:
Czy mógłby ktoś kto ma pojęcie o tym mi pomóc?
Jest to dla mnie ważne ponieważ nie chcę na darmo pieniędzy wyrzucac na coś co jest dobre.

AR156 1.8ts SW rocznik 2000 ecu 1.5.5 reset parametrów adaptacyjnych był robiony chwilę po resecie TRA rośnie w extremalnych przypadkach było nawet powyżej 170,000 ms
jutro zrobię screeny testów przepływki aczkolwiek też mam przeczucie że z sondą też coś nie halo widac na tym screenie na dole jaka rozjechana ta sinusoida po przegazowaniu trochę się zawęża. Silnik mam świerzo po remoncie wcześniej brał kosmiczne ilości oleju był wstanie łyknąc przez 100km 1,5 litra przez dolot z powodu popękanych tłoków nie wiem czy lenistwo tej sondy nie jest spowodowane jakimś nagarem bo świece były tragedia całe oblepione sonda praktycznie nówka orginał 2000 km przed remontem wymieniana a po remoncie mam zrobione także około 2000 km
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Jestem po tescie przepływomierza do odcięcia i nie wygląda to dobrze

2012-03-15_154913.jpg

przynajmniej mi się wydaje po porównaniu z testami innych przepływomierzy przeprowadzonych przez Bubu

wszystkie elementy u mnie wychodzą zaniżone :(

Ostatnia edycja:
Rozrząd mi robił mechanik nie było mnie przy tym jak ustawiał ale nie ma jakiegoś mocnego mulenia czy szarpania.
Chodzi nie tak jak powinien ale czego można się spodziewa po takich wskazaniach przepływki no i nie wiem co z tą sondą póżno zaczyna pracowac i dobije najpierw do zera prawie i zaczyna bardzo powolną sinusoidę napięcie się zmienia co 2-3 sekund takie wielkie kulfony wychodzą na wykresach

49811d1331560169-prosba_o_interpretacje_odczytow_z_alfadiag-2012_03_12_135442.jpg

jeszcze większe jak tu jutro zrobię jeszcze screeny myślę że sonda nie powinna tak chyba pracowac ale czym to jest spowodowane czy jest także do wymiany to nie wiem

Wczoraj byłem na podjeździe i wykręcałem sondę która okazało się całkowicie czarna pokryta sadzą wyczytałem że spowodowane to jest za bogatą mieszanką może na przyszły tydzień jadę do znajomego mechanika i wymienię sondę przeplywkę i listwę z wtryskami za parę euro

Amortyzatory
Powrót