Wycieraczki na szybę.

• Autor wątku Autor wątku syfon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

syfon

Guest
Mam pytanie. Kupowałem ktoś z Was ostatnio wycieraczki na przednią szybę?
Szukam takich płaskich, nazywanych często aero. Na Allegro jest i dosyć dużo, z dużą rozpietością cenową.
Możecie jakieś polecić? I jeszcze jedno. Widze że niektórzy do 156 sprzedają o długości 550/500 a inni 550/530.
Jakie lepiej kupić?

Kup obydwie 530 mm , od Passata b5 fl pasują idealnie.
Ktoś z forum ma takie w GTA założone .

Ostatnia edycja:
Katalog podaje 550/500 i tego bym się trzymał. U siebie w 147 mam Bosch Aerotwin i z czystym sumieniem mogę polecić.

Dzięki. Tylko oczywiście podałeś najdroższą alternatywę:-).
Spodziewam się że są O.K. A może coś z tańszych wynalazków ktos testował i może polecić?

Ostatnio kupilem dimm za 50 zl. Strasznie halasowaly i zmienilem na motgum i rewelacja. Ladnie zbieraja i cicho pracuja. Do tego sa tanie - za komplet do 159 tki zaplacilem 60 zl z przesylka

Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk

Ostatnio kupilem dimm za 50 zl. Strasznie halasowaly i zmienilem na motgum i rewelacja. Ladnie zbieraja i cicho pracuja. Do tego sa tanie - za komplet do 159 tki zaplacilem 60 zl z przesylka

Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
Husar
Dzięki o to mi chodziło. O sprawdzone informacje i niską cenę.

A ja za 73 zł kupiłem oryginałki Alfa Romeo i jest super, też się zastanawiałem nad tymi nowymi bez przegubowymi ale stwierdziłem że popsują mi design Alfy i zrezygnowałem.

Już kupiłem te z Motgumu.m Dam znać jak się sprawują jak dojdą.

to ja dodam od siebie.
Latem kupiłem wycieraczki Bosch Aerotwin i byłem bardzo niezadowolony. Wycieraczka od kierowcy nie przylegała do szyby i robiła "skoki" co skutkowało kiepskim zbieraniem wody, oraz było bardzo irytujące podczas jazdy. W listopadzie zmieiłem na oryginalne Alfa Romeo (zapłaciłem około 100zł za komplet) i działają wyśmienicie. Dodatko napis "Alfa Romeo" na przegubie dodaje smaczku;)
Natomiast w Małżonki 147 są bezprzegubowe i działają rewelacyjnie.
Wnioskuję, że w 156 szyba jest trochę szersza i ma większe zakrzywienia, z którymi wycieraczki bezprzegubowe sobie nie radzą.

Jutro będę walczył ze spryskiwaczami bo oryginalnych jakoś ustawić nie mogę. Czekają już na montaż mgłowe z Octavi lub awaryjne z Punto.

pozdrawiam

Kupilem w jednym z supermarketow [na R ] taniochy po 19 zeta za sztuke.Smigaja 3ci miesiac bez problemow

A z moimi Motgumami coś się stało :/ Kupione w sierpniu w zimę po zastosowaniu "cudownego" zimowego płynu do spryskiwaczy zaczęły ładnie zbierać tylko kiedy idą do góry, ale kiedy wracają zostawiają po sobie smugi :/ Szyba umyta gumki od wycieraczek polane wrzątkiem i nadal to samo :/

Może feler trafiłeś akurat . Albo płynu jakiegoś wynalazku nalałeś i gumę szlag trafił.

Trudno zaryzykuję drugi raz i też kupię motgumy, kumpel ma w Golfie IV od 2 lat i do tej pory chwali, zbierają mu całą powierzchnią cicho i bez żadnych mazów, więc możliwe, że mogłem je jakoś załatwić :/

A golf IV ma taki sam kształt szyby co alfa 156? Ile cm. mają te wycieraczki? To jakieś uniwersalne, czy dedykowane do alfy 156? Drogie te Motogum?

Golf IV ma tą szybę bardziej płaską, u mnie wycieraczka od strony pasażera nie zbiera na początku w całości przez zagięcie szyby. Długości nie pamiętam teraz do Alfy, ale chyba 510mm kierowcy 500mm pasażera, w Golfie 4 pasażera 480mm chyba i kierowcy 510mm? nie jestem pewien bo nie posiadam tego samochodu :P

Wycieraczki same w sobie nie są dedykowane do AR 156, dobierałem je po liście na tyle opakowania. Ja płaciłem za jedną płaską w Auchanie coś kolo 25 zł/szt bodajże

Amortyzatory
Powrót