dzis kupilem klocki SAMKO 7 dyszek jutro zakladam ,jak dam rade ?
dzis kupilem klocki SAMKO 7 dyszek jutro zakladam ,jak dam rade ?
A ja sie z kolega nie zgodze. W swoim samochodzie mam zamontowane na tyle klocki i tarcze maxgear i musze stwierdzic, ze spisuja sie bardzo dobrze (uzytkuje ten zestaw ponad rok). Nie scieraja sie za szybko, hamuja skutecznie (potwierdzone na BT).
Co do firmy SAMKO... i tutaj niestety nie mam dobrego zdania (z doswiadczenia). Tarcze SAMKO wykonane sa z zatrwazajaco twardego zeliwa. Mimo, ze jezdza juz rok na samochodzie ciagle nie maja blyszczacej powierzchni. Klocki hamulcowe BOSCH sa notorycznie palone (zeszklone). Teraz kupilem klocki ceramiczne i bede ja na dniach zakladal. Zobaczymy, czy wina lezy w tarczach, klockach, czy moze poprostu w niespasowaniu tych dwoch producentow.
Jeszcze jedna rzecz chodzi mi po glowie. Moze byc, ze klocki BOSCH jakie posiadam sa podrobkami (kupione na Allegro, ale sklep nie wydal mi paragonu). Mozliwe, ze wina lezy w jakiejs tandetnej podrobie.
Napewno przetestuje klocki ceramiczne i podsumuje skutecznosc hamowania.
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
witam, znalazłem klocki hamulcowe na tył jednak pisze ze sa do modelu Q4, moje pytanie brzmi czy będą pasowały do zwykłej 156?
a ja mam pytanie co do klockow czy w 2004 r 1 ,9 jtd 8V po lifcie był jeden typ chodzi mi o krztalt i rozmiar.
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
ja mam komplet przod tył tarcze klocki TRW zero pylenia![]()
Ostatnio są chwalone mikody w dobrych cenach.
ok, nie było pytania. zmieniłem za EBC green. zobaczymy jak będzie.