Buczenie

Reniek44

Nowy
Auto
Alfa romeo 156 2002r 2.4 JTD po lifcie wnętrza
Witam.
Szukałem na forum podobnego tematu i nie znalazłem. Mianowicie podczas jazdy w samochodzie słychać straszne buczenie przy prędkości między 40 a 60 km/h. Sprawdziłem wszystkie łożyska jedno buczało z tyłu, wymieniłem i nic to nie dało. Najbardziej słychać chyba kiedy zwalniam ale nie hamując, aż w pewnym momencie zaczyna być odczuwalne drżenie w aucie. Wydaje mi się że buczenie dochodzi z tyłu. Dodam że padły mi amortyzatory z tyłu.

Alfa romeo 156 2.4 jtd SW

Kolego miałem to samo, auto od 50km/h do 130 buczało aż nie słyszałem dźwięku v6, tylko u mnie skończyło się na wymianie wszystkich łożysk(które wydawały się całe) i podniesieniu lekko tłumika wraz z rurą wydechową, buczenie ustało i jest wszystko wporządku. :)
A co do zawieszenia to mi się wydaje że nie ma to nic wspólnego.

Złącze elastyczne nie wygląda za dobrze może to będzie jego wina

A jednak były to opony na tyle wymieniłem i cisza Dzięki za pomoc

Witam.Od zakupu auta (kilka dni temu) słychać dość głośne buczenie z tyłu,już szykowałem się na wymianę łożysk z tyłu ale poniżej 20 km\h nie powinno buczeć chyba? Koła kręcą się dość wolno w końcu,poczytałem trochę i chyba tylne opony są "wyząbkowane" cokolwiek to znaczy ale jeszcze podejrzewam wydech bo jest jekiś "ulepszony",buczenie cały czas się nasila,z tyłu jest dość uciążliwe,można wyczuć jeszcze lekkie wibracje na tunelu środkowym.

Może układ wydechowy gdzieś styka się z nadwoziem .

Amortyzatory
Powrót