Kompletny rozrząd ALFA

Zimak

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Witam :)

planuję w swojej Alfie 156 1.9 JTD wymienić kompletny rozrząd i tak se myślę nad tym kompletem:

Rolka napinająca LUK INA 531025530- ( Germany )

Rolka prowadząca LUK INA 532028710 - ( Germany )

Pasek rozrządu CONTITECH CT968 - ( Germany )

Pompa wody DOLZ S-314 - ( Germany )

ale nie jestem pewny czy to odpowiedni i dobry zestaw dla mojego samochodu? a jeśli nie ten to jaki?

Byłbym wdzięczny o wasze opinie :)

Jeżeli zestaw na 100% pewny że oryginał to jak najbardziej ok (jako firma) Bo brakuje info czy ma to być do 8V czy 16V . ja polecam sklep http://www.rozrzad.pl/pl/c/156/87 założyłem już parę rozrządów z tego sklepu i jest wszystko ok!

Ostatnia edycja:
bedzie dobry. chociaz ja wolalbym pasek gates albo najlepiej dayko

Witam,

Ja również zastanawiamy się nad tym który zestaw rozrządu kupić do swojego 2.4 JTD 10v.
Na allegro u tego samego sprzedawcy co kolega wyżej jest komplet http://allegro.pl/rozrzad-pompa-alfa-romeo-166-2-4-jtd-2-4jtd-oryg-i2252759985.html tylko ta cena jest strasznie zastanawiająca. W autosklep24 za podobny zestaw ~500zł, w sklepie u siebie w mieście trochę ponad 500zł. Wiec 300zł wydaje się podejrzanie niskie.

Pozdrawiam,

Mogę zaproponować zestaw : napinacze INA , pasek Dayco , pompa Magneti Marelli z metalowym wirnikiem.
Cena 360 PLN dla Alfaholików - zestaw na pewno lepszy od wyżej omawianych.
Do swojego auta na pewno zapodał bym pompę Bugatti ale ona robi cenę.
Kontakt na dole.

W opisach aukcji są bzdury - Conti, Gates, Dolz nie są oryginałami dla Fiata.
Napinacze dla Iny produkuje Litens tak samo jak dla SKFu - Litens jest stosowany na pierwszy montaż można więc te napinacze uznać za oryginalne.

Witam.
Kurde do V6 rozrząd z pompą napinaczami i paskiem klinowym 2550zł z robocizną a tutaj taka taniocha:)

2,5 tyś ? Lekko licząc to wychodzi ze ponad 1 tyś mechanik skasował za robotę czy takie ceny maja w ASO ?

Witam.
Kurde do V6 rozrząd z pompą napinaczami i paskiem klinowym 2550zł z robocizną a tutaj taka taniocha:)

No to chyba troche za duzo.Za 1000 zl da rade kupic kompletny rozrzad do tego silnika i robocizna to jakies 400-500zl tak wiec ktos niezla kase wzial za ten rozrzad.

Dayco produkuje dla Fiata - ma identyczny kształt zęba z paskami Originali Ricambi. Jako jedyna firma oferuje paski z powłoką teflonową do JTDM. Conti i Gates nie mają takich pasków w ofercie.
DOLZ to turecka produkcja z niskiej półki cenowej - to wszystko.
Do swojego auta założył bym Bugatii ewentualnie Airtex. Pompy Magneti Marelli są tańsze ale maja metalowe wirniki - jest to szanująca się firma.
Zajmujemy się gratami do makaronów od 15 lat + kilka lat doświadczenia serwisowego - jakich dowodów oczekujesz?
Nie mam zwyczaju odpowiadac niepoważnie.

kupowalem rozrząd SKF 285pln + pompa wody SKF bodajże 70 pln + wymiana 300pln

w ASO POL-CAR zaproponowali mi kompletny rozrzad + wymiana w cenie 1400 pln do silnika 1.9 jtd 115KM czyli nawet nie jest źle. Podejrzewam że można by jeszcze zbic cene

1400 pln do silnika 1.9 jtd 115KM

Nie jest źle??? Przecież to kosmos. Sama wymiana rozrządu w jtd nie jest niczym skomplikowanym, a komplet części to koszt 400-500 (z lepszej półki).

Amortyzatory
Powrót