Płuyn akurat nie ma nic do tego, co do klocków mogę dodać jeszcze - byle nie trw do nacinanej mikody.
Płuyn akurat nie ma nic do tego, co do klocków mogę dodać jeszcze - byle nie trw do nacinanej mikody.
Ja u siebie miałem Bozarto + klocki trw i powiem szczerze że duzo lepiej niz seria, tylko minusem byly lekkie drgania i faktycznie glosno hamowały ale tylko przy predkosciach powyzej 100Ja nie załowałem zmiany... i tak ciszej niz seryjne w fokusie
![]()
Płyn hamulcowy ma bardzo dużo do skutecznego hamowania, a bardziej temperatura jego wrzenia, jak Ci się słaby płyn zagotuje po lepszym hamowaniu to nici z hamulca będą
Ale nie ma nic do stosunku klocek -> tarcza
Ja zawsze lałem najzwyklejszego DOTa i nigdy problemów nie było nawet przy hamowaniu 240-250 --> 0
To ja chyba będe w mniejszości , założylem na przód ATE tarcze pełne + klocki TEXTAR - jak narazie powiem coraz lepiej z każym kilometrem - bo mam na "dotarciu"![]()
Do stosunku klocki- tarcza, rzeczywiście nie wiele ma ale jak koledze zależy na dobrym hamowaniu to można zmienić(chyba że był nie dawno wymieniany), powinno się zmieniać max co 2lata . Żeby później nie było ''wymieniłem tarcze i klocki i po kilku hamowaniach miękki pedał bo jak wiadomo płyn absorbuje wilgoć i z czasem traci swoje właściwości, więc jeśli nie był zmieniany to warto biorąc pod uwagę, że to nie jest duży wydatek.
Ale już nie robiąc OT to ze swojego doświadczenia przy 1.8 TS mogę z czystym sumieniem polecić Mikody nawiercane i nacinane plus klocki Bosch, zero problemów a hamulce u mnie raczej lekko nie maja. Kto by nie wsiadł za kierownice zawsze ze zdziwieniem mówił "hamulce to tu są żyleta"![]()
A jaki zestaw będzie lepszy
-tarcze nawiercane nacinane Mikoda + do tego jakieś klocki (może Bosch)
czy taki zestaw jak ten http://moto.allegro.pl/sport-tarcze-klocki-alfa-romeo-147-156-ts-jtd-gt-i2317659279.html
Chcę wymienić zarówno przód jak i tył
ja do swojej wczoraj założyłem komplet mikody na przód i tył + klocki bosch. Chciałem na początku łyknąć bozarto+trw, bo niby jest to samo co mikoda, aczkolwiek nie mieli tarcz na tył do mnie (u mnie są 276 mm). Cenowo wyszło to tak = 560 zł komplet tarcz + 204 zł komplet klocków; ceny z przesyłką. Co do wrażeń ? wczoraj je założyłem, są na dotarciu, więc ostro nie hamuję ale póki co nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Dam znać jak się dotrą jakie wrażenia![]()
Czy ktoś sie zastanawiał nad tym lub miał założone kiedyś?? http://allegro.pl/klocki-ate-ceramic...256831273.html