Witam w sobotę planuję wymienić sprzęgło ale nie wiem które kupić luk czy valeo i co dotatkowo wymienić lub uszczelić przy takiej operacji
Pozdrawiam Maciekqm
Witam w sobotę planuję wymienić sprzęgło ale nie wiem które kupić luk czy valeo i co dotatkowo wymienić lub uszczelić przy takiej operacji
Pozdrawiam Maciekqm
Luk nie robi sprzęgieł jest pakowaczem, i jest duże prawdopodobieństwo ,że jak otworzysz paczkę to w środku będzie valeo. kompletne wymieniaj a nie kontroluj wizualnie a wysprzeglik jest na wierzchu wiec nie ma z nim problemu. wymień uszczelniacze na półosiac i jak przedmówca na wale . Przy okazji gumy stabilizatora
Valeo jest producentem dla Fiata na pierwszy montaż... to chyba wszystko na ten temat.
Przy wymianie sprzęgła na pewno warto wymienić uszeczelniacz tylny wału, uszczelniacze półosi ewentualnie uszczlniacz wałka zdawczego skrzyni.
Reszta wg uznania mechanika.
Zgadzam się z opinią , ze jeśli wózek idzie e dół gumy stabiliazatora - idealny dostep a koszt groszowy.
Ja dwa tygodnie temu przerabiałem wymianę sprzęgła u siebie. Wymieniałem kompletne tzn. tarcza, docisk i wysprzęglik z łożyskiem oporowym wszystko firmy Valeo. Przy okazji jak była ściągnięta skrzynia wymieniłem zaślepki wałków balansujących (tylko że ja mam benzynę), uszczelniacze półosi i oczywiście gumy stabilizatora. Te rzeczy najlepiej wymienić jeśli skrzynia jest ściągnięta. Uszczelniacza wału nie ruszałem bo był suchutki i sądząc po jego wyglądzie i śrubkach poprzedni właściciel musiał go wymieniać.
Masz rację - broki wałków/wałka tez warto wymienić (jeśli takowe są) - groszowa sprawa (19 PLN)a jak zacznie cieknąć trzeba zrzucać skrzynię.
U mnie się zaczęło od tego że miał być wymieniony uszczelniacz na wale. A okazało się że uszczelniacz jest oki a cieknie z tych zaślepek wałków a przy okazji poszła cała reszta tak jak pisałem wyżej i w sumie zrobiła się ładna sumka. Ale przynajmniej wiem że te rzeczy mam nowe i spokój na dłuższy czas (mam nadzieję
).
Jak był dostawcą to produkuje to co kiedyś sam tworzył - wszystkie sprzęgła do Opla (np. Vectra B, Astra G) są produkowane przez LUKa i nie jest to produkcja innych firm, z resztą kupując kpl sprzęgła w ASO Opla dostajesz tarczę z nadrukiem LUK. Owszem do niektórych marek samochodów LUK pakuje w swoje pudełka sprzęgła innych producentów ale to nie oznacza że jest tylko i wyłącznie pakowaczem. Wiele firm tak robi np. INA - do swoich pudełek często pakuje napinacze kanadyjskiej firmy Litens a jak wszyscy wiedzą INA to producent jednych z najlepszych jakościowo rolek, napinaczy itp. Nie jest to odosobniony przypadek...
Ostatnio edytowane przez YaSIuVKP ; 08-05-2012 o 09:18