wskaznik temperatury....ale dlaczego?

• Autor wątku Autor wątku greg.79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

greg.79

Guest
około 24godziny po ostanim razie jak jezdziłem wsiadam przekrecam kluczyk i zanim odpaliłem wskaznik pokazywał 80 stopni po czym odpalam i temperatura na wskazniku spada do zera dodam ze juz kilka razy mi sie tak zdarzyło i ostanimi czasy samochód mi sie dogrzewa do niebiezpiecznych temperatur ciekawe czy ktos tak miał i co było przyczyną.....?

Wskaznik w kabinie klamie. Podlacz pod komp. Ja tak zrobilem, po czym wymienilem sam czujnik i wszystko jest ok, trzyma 90 stopni

Napisał kacprzak3
Wskaznik w kabinie klamie. Podlacz pod komp. Ja tak zrobilem, po czym wymienilem sam czujnik i wszystko jest ok, trzyma 90 stopni
Jeżeli wskaźnik w kabinie kłamał to po jaką chole,,, wymieniales czujnik!!!
A jak myślisz dlaczego teraz ma dobre wskazania?

To nie wskaźnik kłamie tylko czujnik!!!!!!!!!!!!!
czytanie i pisanie ze zrozumieniem to podstawa rozumienia świata- piotriix

Ostatnia edycja:
Wskaźnik pokazuje przekłamane wartości - kłamie. A powodem tego jest wadliwy czujnik. Nie ma w tym nic skomplikowanego.

Zgadza się, ale to czujnik kłamie a wskaźnik pokazuje tylko dane z czujnika czyli jest dobry a gdyby kłamał toby był wadliwy a nie jest:)
Czyli mój pierwszy post był rozwiązaniem problemu, a kacprzak nieco go skomplikował:) mieszając w to dobry wskaźnik, który ponoć kłamie a jeżeli kłamie to tez trzeba go wymienić!

Ostatnia edycja:
wymiana wadliwego czujnika jest dobrym rozwiązaniem problemu bo to głównie on psoci , ale nie zaszkodzi sprawdzić połączenia masy między silnikiem a aku, bo zła masa też może niźle napsocić

To nie wskaźnik kłamie tylko czujnik!!!!!!!!!!!!!

czytanie i pisanie ze zrozumieniem to podstawa rozumienia świata- piotriix
Naprawdę?
Twoja mama musiała chyba z Tobą w ciąży dużo sniegu jeść bo jesteś teraz taki mądry;)

Amortyzatory
Powrót