Parametry przepływomierza 1.8 t.s 144km , prośba o ocenę, FiatEcuScan

Alfa156bb

Użytkownik
Auto
Alfa 156 1.8 t.s 144km & Alfa 159 1.8MPI 140km
Witam

Dalej walcze z muleniem na zimnym silniku i w czasie jego nagrzewania, po wcisnieciu gazu zamiast przyspieszac to go dusi, jak się rozgrzeje to jest jakby lepiej ale czuję jakby niedosyt mocy.

w załączniku przesyłam dane z fesa do oceny, test robiony na pierwszym biegu do odciecia.

Załączniki

• capture_05212012_133847.png
    capture_05212012_133847.png
    22.8 KB · Wyświetleń: 322
No ja mam to z rana przy odpaleniu ,zgaśnie i tak 100 m to muli i słabo przyspiesza i się zastanawiam też czy to przepływka.Chodź napięcia dobre AIR FLOW SIGNAL pokazuje 1,4

Jak odłączysz i nie będzie mulić to przepływomierz do wymiany.

Jak odłączyłem przepływkę to auto nie odpala kompletnie :P

Jak odłączyłem przepływkę to auto nie odpala kompletnie
:P

U mnie odpala ale chodzi jak traktor i w ogóle nie wchodzi na obroty ani nie reaguje na gaz, hmm.

Dzisiaj sprawdzę inną przepływkę i dam znać.

Ostatnia edycja:
Niestety nowa podróbka poległa po 10km, ale przez te 10km autko chodziło jak trzeba, w koncu odzyskało moc, musiałem z powrotem załozyc stary przepływomierz, teraz zastanawiam się czy nie kupić przepływomierza WRC lub używki oryginalnej z możliwością zwrotu w razie czego.

Zamiast kupowac niewiadomo ile przyplywomierzy kupice po prostu normalny Bosh i po problemie, mi jak walnal, to w sklepie zaspiewali 550zl, a na necie znalalzem ten sam z przesylka za 400

Przekręć silnik do odcięcia wtedy wykres będzie miarodajny. Minimalne zamulenie na zimnym silniku to skutek ecosoftu w ecu.

Ostatnia edycja:
Przekręć silnik do odcięcia wtedy wykres będzie miarodajny. Minimalne zamulenie na zimnym silniku to skutek ecosoftu w ecu.

Było do odcięcia oczywiście ale fes nie załapał tego może przez to ze mam co chwile opoznienia w przesyłaniu danych :/ czasami tez rozłącza fesa, z wynników łatwo odczytac np przy ok 6 tys obr powinno być ponad 300kg/h a jest 27-32, dzisiaj sprawdzałem na niestety już uszkodzonym (nowym zamienniku) i przy probie depnięcia wskazania również ok 30kg/h i brak reakcji na gaz.

Już zamówiłem boscha, tak jak mówią poprzednicy, nigdy więcej podróbek przepływomierzy! kasa wyrzucona w błoto i problemy z uznaniem gwarancji + dziwne wymagania co do uwzględnienia gwarancji (typy z allegro)

Bez przepływki ma prawo nie odpalić czy musi?bo już nie wiem jak ją zdiagnozować,a przełożyć to nie mam z czego.W ciemno kilka stówek to nie bardzo widzi mi się :)

Ja już nie wiem druga przepływka podmieniona, przez 10km auto chodziło jak burza a pozniej znowu to samo :/, rece opadają, błędów na kompie brak.

A może coś Ci zabija przepływkę? Odwrotny montaż, zapchany filtr powietrza, jego brak albo nieszczelny dolot?

A może coś Ci zabija przepływkę? Odwrotny montaż, zapchany filtr powietrza, jego brak albo nieszczelny dolot?

Montaż ok, filtr powietrza nówka, dolot szczelny (jedynie przy puszcze puscił mi jeden zaczep i musze dosztukować jakąs podkładke) to może być przez to? czy liczą się tylko nieszczelności za przepływomierzem?

Nawet kilka ziaren piasku i przepływka może powiedzieć papa.
Zrób tą nieszczelność, ale też nie twierdzę że to wyeliminuje wszystkie problemy auta.

Auto już po wizycie u mechanika, podmieniane było wszystko aż na końcu listwa wtryskowa, 3 wtryski nie chodziły tak jak trzeba (lały) alfa w końcu odżyła jakby przybyło jej z 70km ;)

Amortyzatory
Powrót