Koło zapasowe, dojazdówka

• Autor wątku Autor wątku Mask
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Mask

Nowy
Auto
Lex IS200 SC
1. Czy w 156 po lifcie w miejsce koła zapasowego zmieści się pełnowymiarowe koło 205/55 R16?
2. Czy dojazdówka od 147 jest taka sama jak od 156? Felgi Alu z tego co pamiętam mają inne ET, a czy przy dojazdówce ma to znaczenie?
3. Na allegro widzę, że są wkłady do koła zapasowego (z lewarkiem, kluczem itd.) zarówno plastykowe, jak i styropianowe. Czymś się różnią? Nie ma problemu z ich dopasowaniem? Jeśli pasują oba - to które byłoby lepsze? :)

U mnie oryginalnie siedzi zestaw naprawczy Fix&Go, a pewniej się będę czuł z jakimś normalniejszym kołem i podnośnikiem.

Z góry dzięki za odpowiedzi/podpowiedzi :)

Nie wiem czy sie zmiesci na średnice pełne kolo, jesli sie już zmieści na srednice to jedynie bez wkładki z narzędziami.

Wysłano za pomocą myśli z SGS2

Czy w 156 po lifcie w miejsce koła zapasowego zmieści się pełnowymiarowe koło 205/55 R16?
nie, brakuje jakieś 1,5 cala,
pełnowymiarowe jest też dużo szersze

Czy dojazdówka od 147 jest taka sama jak od 156? Felgi Alu z tego co pamiętam mają inne ET, a czy przy dojazdówce ma to znaczenie?
tak,
ET nie ma znaczenia przez szerokość dojazdówki

Na allegro widzę, że są wkłady do koła zapasowego (z lewarkiem, kluczem itd.) zarówno plastykowe, jak i styropianowe. Czymś się różnią?
nie wiem :P

Dzięki za konkretne odpowiedzi :)
Więc będę musiał kupić dojazdówkę :P (swoją drogą głupota, że nie przewidzieli pełnowymiarowego)

Witam!

Podłącze sie do tematu. Potrzebuje kupic koło dojazdowe, i nie wiem jaki ma byc rozmiar. Mam koła 16 cali i che kupic dojazdówkę 15 cali żeby weszła do wneki w bagazniku z rostawem srób 5x98??? czy takie bedzie dobre??

zamieniłem dojazdówkę na normalne koło, miejsca mniej ale jednak, co pełne to pełne. Jazda 60 km/h jak się złapie gumkę daleko od domu to średnia przyjemność.

Tak 15 była standardowo w bagażniku niezależnie od felg na aucie. Nie wiem co tam masz, ale jak Fix&Go to kup cały wkład, ale od 156 nie od 147, niby to to samo, ale jakoś inaczej jest to mocowane i robi się dziura

witam ja u siebie wywaliłem styropianowy wkład a w to miejsce wchodzi mi elegancko 16 calowe aluminiowe kolo (telefon)i dodatkowo w srodku kola woze lewarek klucze gasnice zestaw naprawczy do kol i jeszcze jest miejsce :victory:

Amortyzatory
Powrót