witam , wjeżdżałem na posesje i nagle usłyszałem dziwny odgłos metaliczny jakby coś strzeliło gdy wyszedłem z auta lewa strona prawie siedzi na kole wiecie co może być tego przyczyną ? jutro podnoszę auto i ściągam koło celem oględzin
witam , wjeżdżałem na posesje i nagle usłyszałem dziwny odgłos metaliczny jakby coś strzeliło gdy wyszedłem z auta lewa strona prawie siedzi na kole wiecie co może być tego przyczyną ? jutro podnoszę auto i ściągam koło celem oględzin
Hmmm. Sprężyna od amora.
Moim zdanien odpowiedz jest prosta,spreżyna!!!!
gdy naciskam na tył wszystko ładnie chodzi i pracuje , już od jakiegoś czasu zauważyłem żę tył bardziej siedział niż przód
jutro podnoszę , ściągam koło może coś się zdiagnozuje tym sposobem , ale mimo wszystko chciałem najpierw tutaj popytać aby spokojnie usnąć![]()
Czyli amorek wykluczacie ?
Podniosłem, ściągnąłem koło i faktycznie dół przegniły strzelił do tego stopnia że zaczęło ocierać o oponę, założyłem "dojazdówkę" bo jest ciększa coby jutro do mechaniora jakiegoś zawinąć i zrobić z tym, rozumiem że czeka mnie koszt dwóch amorków i robocizny, orientujecie się jaką sumę przygotować ?
Jeśli amortyzator jest dobry to teoretycznie można zrobć z blachy nowy kielich i go przyspawać - pytanie tylko, czy opłaca się reanimować trupa.
Koszt nowych amortyzatorów na tył to ok. 300 zł/szt+ robocizna.