• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

stały temat wahacze górne Kamoka,TRW,Delphi

Auto
cc1,1rally [*] ktm+atv+yamaha=cross 156 2,4jtd
witam i prosze o mało rade;)
od szczesliwego nabytku 156 2,4 150km mija rok i 30tys km przychodzi czas na wymiane górnych wahaczy ceny jakie spotkałem
trw 233zł szt hurtownia
delphi 200zł szt okoliczny sklep
Kamoka 120zł szt. hurtownia
tylko nigdzie nie spotkałem sie z opinia wahaczy górnych Kamoka jest to wycena od znajomego z hurtowni oni twierdza ze sa lepsze niz delphi moze ktoś tu doradzi na co sie skłonic i czy ceny sa dobre czy tez nie
z góry wielkie dzieki za pomoc;)

TRW są z 1 montażu, na allegro od 198,-zł i te wypadałoby zamontować.

w chwili zakupu AR był mały luz wahacza górnego prawego na sworzniu i utrzymał sie do teraz lewa strona była w stanie idealnym tydzien temu na stacji diagnostycznej okazało sie ze prawy stan bez zmian czyli delikatny luz a lewy umarł i gumy i sworzen dzis z ciekawosci sprawdzam jakie wahacze sa

prawy TRW
lewy QAP

ja ci moge polecic veme na alegro koszt ok 125zl wytrzmaja napewno 20000km

nie wiem czy tak na pewno, u mnie po 12tyś lekki luz, po 16tyś wymiana (jechać się nie dało) To górne wahacze, dolne mają ponad 35tyś i żadnych złych oznak.
TRW 32tyś i czuję w kościach że koniec bliski. Dobrze będzie jak do 35tyś dobiję.

Niebawem zakładam TRW za 195/szt. Trzeba pamiętać o koszcie wymiany, a w celu jej wykonania trzeba opuścić cały zawias, bo inaczej śruba nie do wyjęcia (blokuje o amortyzator). Lepiej zrobić 35kkm niż 12kkm (to dla mnie ledwo 9 miesięcy). Jak już pisałem TRW są z 1 montażu. Na allegro są też originali po 259 ze wszystkimi napisami na odlewach i tulejach gumowych, więc dla podejrzliwych polecam te droższe. Kasy zawsze mało, ale tutaj lepiej raz a dobrze.

Amortyzatory
Powrót