• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nie działające kierunkowskazy , Alfa 156

Auto
Alfa Romeo 156 , 1.9JTD
Witam ! Mam pewien problem , otóż w mojej Alfie coś jest nie tak z kierunkowskazami , raz działają raz nie. Chce skręcic w prawo , podnoszę kierunek do góry , wszystko ok , tylko na wyświetlaczu nie miga strzałka , i tak samo światło nie sygnalizuje tego. Tak samo jest z lewą stroną. Nie mam pojęcia co to może być. Myślę że coś mi podpowiecie ? Pozdrawiam,

A awaryjne działają? Pamiętam że jak coś dłubałem przy tunelu środkowym i musiałem podjechać do sklepu z rozpiętym włącznikiem awaryjnych to kierunki nie działały ;)

Witam ! Mam pewien problem , otóż w mojej Alfie coś jest nie tak z kierunkowskazami , raz działają raz nie. Chce skręcic w prawo , podnoszę kierunek do góry , wszystko ok , tylko na wyświetlaczu nie miga strzałka , i tak samo światło nie sygnalizuje tego. Tak samo jest z lewą stroną. Nie mam pojęcia co to może być. Myślę że coś mi podpowiecie ? Pozdrawiam,
Co to znaczy" i tak samo światło nie sygnalizuje tego"???jakie światło???Najczęściej brak kierunków to wina przerywacza we którym lubi obrywać się przekaźnik.Wystarczy polutować.

Dzisiaj wyjąłem przerywacz , trochę go w środku wyczyściłem i na razie działa :) Zobaczymy jak będzie dalej :) Pozdrawiam

Ja miałem podobnie jak kolega creaf zastanawiałem się czemu nie działają, a się okazało, że miałem odpięty awaryjny :)

Powodzenia! :)

Panowie, macie może instrukcję jak wyjąć przerywacz z alfy 2.4jtd 2001? potrzebne mi będą jakieś narzędzie? na co się przygotować? po nocnej burzy padły mi kierunki, tzn świecą ale światłem ciągłym :/

Panowie, macie może instrukcję jak wyjąć przerywacz z alfy 2.4jtd 2001? potrzebne mi będą jakieś narzędzie? na co się przygotować? po nocnej burzy padły mi kierunki, tzn świecą ale światłem ciągłym :/

Nie wiem jak jest w SW, ale przerywacz pewnie masz pod kolumną kierownicy przy samej kierownicy. Srubokręt krzyżakowy i do dzieła. Odkręć osłonę dolną kolumny i będziesz go miał.

odłączyć na pewno jak kierownice musisz zdjąć jak u mnie ;] straszne są te całe przerywacze. Przy takiej wilgotności chyba wszystkim padają teraz..

Witam serdecznie,
spróbuję podpiąć się pod temat: u mnie objaw taki, że przekaźnik pod kierownicą zaczyna skrzeczeć ( dosłownie) i kierunków brak. ponieważ mam AR 156 po fejsie wewnątrz - rozebrałem kierownicę i wymieniłem przekaźnik - nic. Wymieniłem też przerywacz kierunków - nic! Raz zadziałają a raz nie. Nie mam już pomysłu co mogę dalej zrobić- bo bez kierunków jazda bez trzymanki.

Amortyzatory
Powrót