Filtr kabinowy,gdzie jest?

• Autor wątku Autor wątku Dany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Dany

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.8 T.Spark Distinctive
Witam wszystkich,po przeczytaniu kilku wypowiedzi wiem że powinien być pod podszybiem lub pod schowkiem.Problem w tym że nie mogę go zlokalizować!alfa 156 rok 12/2002

Tak jak pisze mac!ek.
Twoja jest z grudnia '02, więc na pewno :)
Wymiana nie przyjemna ze względu na zły dostęp. Potrzebny będzie Ci kluczyk 10 i 5,5 :) śrubek będziesz musiał szukać w miejscu zaznaczonym na obrazku (dość głęboko)

filtr.JPG

Powodzenia ;)

Ostatnia edycja:
Jest,udało się,był pod schowkiem.Dostęp masakryczny:( gdyby nie pomoc kolegów z forum i kluczyk 5,5!)czężko ale duża różnica jakbym wymieniał worek od odkurzacza:)poprzedni właściciel zaniedbał,mam Ją 4 dzień.INNAMORATO;)

http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1105ak-2x.pdf

instrukcja dla potomnych

Nie sugerować się tym, że instrukcja jest od 147 :) W 156 filtr jest w tym samym miejscu z tym że w katalogach nie przewidzieli tego ;) i z reguły wskazują podszybie :)

Przed wymianą chciałem zobaczyć czy jest 1 czy 2 filtry,więc nie kupowałem i nie miałem instrukcji.Po wyjęciu okazało się że są 2 które wymieniłem.Koszt 120 zł z wkładem węglowym firmy jc premium.pozdr.

Ja dałem 80PLN za swoje węglowe, ale nie pamiętam już jakiej były firmy (w złotym opakowaniu z hologramem ;) )

Opakowanie wyglądało tak jak opisujesz więc to ta sama firma,a jaka różnica w cenie.Widzę że kolega me ten sam kolor autka BLU VELA;)

To powiem ci że za tą firmę przepłaciłeś i to 100%

FILTRON - około 85zł.

CORTECO - 60zł. malo znana ale bardzo przyzwoite filtry

SOFIMA - 70zł. mało znane też ale bardzo dobre filtry, przepakowane od - UFI ; KNECHT ; itp. markowe filtry

Panowie to jak to jest w wersji po ostatnim lifcie ? Filtr jest w podszybiu czy w kabinie czy może tu i tu ? :blink:

Za schowkiem.
Wszystkie od FL wnętrza tak mają.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Tylko dwuczęściowe.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

serio? - ciężko było to odczytać na pierwszej stronie tematu ? :-)

Amortyzatory
Powrót