156 SW wymiana oświetlenia

Kacu6na9

Nowy
Auto
Było : AR 156SW, Saab 9-3 Będzie coś włoskiego
Witam

Korzystając z informacji znalezionej na forum szykuje sie do wymiany oświetlenia zegarów i konsoli środkowej w mojej Alfie, ale wyczytałem że jest problem z niestandardowymi żarówkami podświetlającymi kontrole nawiewu temp i siłe strumienia. Czy ktoś mógłby podesłać ich dokładną nazwę i przy okazji pozostałych żarówek w zegarach ?

Czy tak ciężko jest poczytać stare posty ? Co może być trudnego w wymianie żarówek ? Zegary w 156 i ich wyjecie to banalna sprawa wystarczy wkrętak krzyżakowy.We wszystkich zegarach są 1.2w cało-szklane czyli najpopularniejsze w zegarach we wszystkich markach aut.Inne są tylko w panelu sterowania nawiewu ale i to jest omówione na forum - ja proponuje kupić żarówki jak do paneli w radiach i wlutować je w oprawki
zarowka_1_2_b.jpg - 1.2w takie sa w zegrach

3.jpg - takie polecam do panelu nawiewu oczywiście przezroczyste

Ostatnia edycja:
Wiem chciałem skorzystać dokładnie z tego opisu, ale podchodząc do niego chciałem mieć już zakupione wszystkie żarówki żeby móc robotę szybko skończyć. I wiem że te w pokrętłach da się wlutować ale nie mam lutownicy i umiejętności i chciałem kupić pasujące więc liczyłem że ktoś poprostu powie jakie to są i tyle a nie uzna że jestem zbyt leniwy by znaleźć opis naprawy.

Amortyzatory
Powrót