Jak w opisie. Strasznie samochod sie robi "powolny". Zwlaszcza czuje sie to przy przyspieszaniu i ruszaniu... Czy TTTM czy to jakas awaria?
Oczywiscie silnik 1.8
Jak w opisie. Strasznie samochod sie robi "powolny". Zwlaszcza czuje sie to przy przyspieszaniu i ruszaniu... Czy TTTM czy to jakas awaria?
Oczywiscie silnik 1.8
Klima zabiera sporo mocy, niektórzy twierdzą, że nawet około 20KM. T.S. to silniki wysokoobrotowe, które im szybciej pracują, tym lepszą mają moc.Napisał Krzysiek_wawa
Zauważ, że przy wyższych obrotach to "mulenie" jest mniej odczuwalne.
Przy ruszaniu z załączoną sprężarką trzeba dać po prostu troszkę więcej gazu. A przy wyprzedaniu np. wart na chwilkę sprężarkę wyłączyć.
JTD mają taki fajny bajer, który wyłącza klimę podczas mocnego wciśnięcia pedału przyspieszenia. W T.S. niestety tego nie ma...
Mnie też klima obcina osiągi, ale coś za coś.
Tak więc wszystko jest w porządku.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja tez zauwazylem ze przy wlaczonej klimie autko (Alfa 156 2.4JTD 1999r.) troche sie zamula,szczegolnie jest to zauwazalne przy ruszaniu-poprostu jest odczuwalny spadek mocy!
Czy ten patent z wylaczaniem sie automatycznie klimy przy gwaltownym dodaniu gazu to prawda?Mam JTD ale jakos nigdy nie sprawdzalem czy tak jest!
Nie jeżdżę dieslem, jednak wielu użytkowników JTD to potwierdza, dodając, że kontrolka od klimy nie gaśnie w tym momencie i, że na postoju, czyli na biegu jałowym też to nie działa.Napisał danloo23
Pozdrawiam.
- Rafał
wyłączanie klimy przy pełnym obciążeniu wystepuje w każdym samochodzie które ma ecu firmy motronic /oczywiście nowsze wersje/
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Potwierdzam te same objawy z kima i mocą auta, choć Alfette mam krótko, przyzwyczaiłem się do tej zmory, po prostu wyłączam klimę przy wyprzedzaniu. AVE ALFA![]()
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
No to sie ciesze, ze to normalny obajw. Wczesniej tez mialem samochody z klima, ale nigdy nie wystapowal taki brak mocy na niskich obrotach - trzeba sie przyzwyczaicDzieki
u mnie tez to jest, trzeba dodać wiecej gazu, to chyba normalne
niezależnie od tego czy to JTD, czy T.S.?Napisał piotriix
Jak sprawdzić jakie mam ecu i czy moja Alfa ma taką opcję.
Do starych egzemplarzy nie należy, bo jest to rok prod 2002, po lifcie wnętrza i z "nowym" silnikiem.
Pozdrawiam.
- Rafał
gdzies mam nr tych motronicow jak znajde to podam. w mojej v6 to nie mam pojecia kiedy klima chodzi poprostu tego nie czuc.wiem tez ,ze sa juz sprezarki ktore maja regulacje wydajnosci beztopniowo czy akurat montowane byly w alfach nie wiem ,w starej v6 kazde zalaczenie sprezarki sie odczuwalo ,moj szwagier ma skode 1.8 t i tez nic nie odczuwa ale w sabie 900 2.3l bylo to odczuwalne.w sumie wasze diesle maja spory moment obrotowy i wydaje mi sie ze az takiego spadku mocy nie powinno sie odczuwac. choc wyczytalem gdzies ,ze klima moze nawet zabrac do 10 kw przy pelnym obciazeniu.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest