1.8 problem z paleniem:/

• Autor wątku Autor wątku borsuk916
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

borsuk916

Guest
Witam
1.8 ts+gaz sekwencja rano przy zimnym silniku jest problem z odpaleniem (długo trzeba kręcić) potem samochod sie dusi(strzela i faluja obroty) jak sie przelaczy juz gaz to jest ok. Co jest przyczyną?? Na ciepłym wszystko jest dobrze:/
Prosze o pomoc:/

Świecą się jakieś kontrolki? Podłączałeś się pod alfadiag? kiedy wymieniałeś świece?

Wygląda na przytartą pompkę paliwa

Też wydaje mi sie że to pompa paliwa.

Najpierw sprawdź świece i kable. Potem cała reszta...

Gdyby było coś ze świecami lub kablami/ cewkami to raczej jak by się przełączył na gaz to by było gorzej a nie lepiej. Jeżeli na gazie chodzi ok to szukaj przyczyny w układzie paliwowym

Wygląda na kończący się przepływomierz, choć kiedyś miałem kłopoty z uruchamianiem zimnego silnika z powodu padającego czujnika wału.
Jeśli na benzynie pójdzie ponad 100 km/h to pompę paliwa zostaw w spokoju.

a próbowałeś przed odpaleniem ze 3razy właczyć zapłon aby pompka podała paliwo, znajomy tak miał nie w alfie (nie pamietam w czym) i tam padł zaworek "zwrotny", a na swoim przykładzie miałem tak samo jak założyłem stożek niewiem dlaczego też prychał mulił się dop jak troche temp złapał zaczynał normalnie hulać

Ja w pierwszej kolejności bym obstawiał przepływomierz, czujnik temperatury płynu i sprawdziłbym ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej

Miałem podobny przypadek i na wstepie czujnik temp potem przeplywka-ostatecznie okazuje sie ze auto z LPG ciagle widzi mało Pb w zbiorniku,pompa rzezi wiec obstawiam pompe paliwa bo nie ma klopotów z jazda jak juz odpali i przestanie przerywac

Radze sprawdzic kolejno jak wyzej

Amortyzatory
Powrót