• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pmocy immo padlo przeglad blisko!!!!

C

cichy1104

Guest
jak w temacie przeglad za 10 dni a tu kicha immo padlo potrzebuje magika z slaska ktory to odepnie,pomocy chlopaki!!!

Najpierw przeczyść styki na wejściu antenki do puszki immo - głęboko pod kolanami kierowcy szary płaski kabel z wtyczką podobną do telefonicznej wchodzi do puszki immo.

Najpierw przeczyść styki na wejściu antenki do puszki immo - głęboko pod kolanami kierowcy szary płaski kabel z wtyczką podobną do telefonicznej wchodzi do puszki immo.

czyscilem nic to nie dalo

- - - Updated - - -

dzwonilem faciu robi tylko klucze

A podłączałeś auto pod komp? Jakie są ogólnie objawy bo nic nie napisałeś.

Sprawdź jeszcze dwie rzeczy. Ja to przerabiałem w 145 jak w ASO chcieli mi nową centralkę zakładać.

1. po pierwsze jak odpinałeś może aku to u mnie była żelazna reguła kolejności klem. Jak się ją złamało to blokował się immobilizer. Trzeba było ze dwa razy powpinać i powypinać tak jak trzeba i wszystko wracało do normy.
2. Drugim razem była kwestia przerwania się antenki od immo w stacyjne - odkręcenie, lutownica i gotowe.

Może to pomoże. Ten temat swego czasu był popularny właśnie przy 145/146

Pozdrawiam
Krechu

- firma Ko-CAR , tez blisko ciebie.
--
http://www.kocar.com.pl/
--
- na marginesie to alfadiag podaje dokładne dane co ewentualnie jest zepsute.
- brak linku do ECU, brak sygnału z transpondera, kod zablokowany, re-synchronizacja kodów, błedny Eprom w puszce.

Ostatnia edycja:
Sprawdź jeszcze dwie rzeczy. Ja to przerabiałem w 145 jak w ASO chcieli mi nową centralkę zakładać.

1. po pierwsze jak odpinałeś może aku to u mnie była żelazna reguła kolejności klem. Jak się ją złamało to blokował się immobilizer. Trzeba było ze dwa razy powpinać i powypinać tak jak trzeba i wszystko wracało do normy.
2. Drugim razem była kwestia przerwania się antenki od immo w stacyjne - odkręcenie, lutownica i gotowe.

Radzę spróbować tego co kolega radzi, miałem podobnie i na szczęście samo czyszczenie pomogło.Jak nie pomoże wiele nie stracisz, tylko czas, a jak się uda to parę złociszy w kieszeni...
pzdr.

Może to pomoże. Ten temat swego czasu był popularny właśnie przy 145/146

Pozdrawiam
Krechu

Radzę zrobić to co kolega podpowiada, wyczyścić wszystko jak należy, odpiąć klemy od aku, może coś pomoże najwyżej stracisz czas, ale jak pomoże to parę złociszy zostanie w kieszeni...
pzdr.

Często pomaga samo przeczyszczenie antenki. Zbiera się tam sporo kurzu i innego syfu.

Po pierwsze- diagnostyka
Po drugie- diagnostyka
I ostatnie, trzecie- diagnostyka
Bez tego to wróżenie z fusów
Czasem, to brak kontaktu, czasem zimne luty w puszcze immo, czasem pad ECU i masa innych rzeczy

Amortyzatory
Powrót