Korekta licznika do stanu faktycznego

damian2709

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2,4 jtd Sportpack
Witam , chcialbym zrobic korekte licznika w alfie 156 2,4 jtd ale nie do tyluy tylko do przodu czyli do stanuu faktycznego :D czytalem gdzies ze ktos kiedys bawil sie jakims programem do cofania przebiegow i zamiast cofnac to dolozyl troch km i mi wlasnie chodzi o to zeby dolozyc do stanu licznika troche km:P wie ktos jak to wykonac ?? albo gdzie mozna sie zglosci zeby poprawic aktualny przebieg i zeby byl jak taki ktory pokazuje FES ??

podjedz do pierwszego lepszego komisu i zapytaj się gdzie cofają liczniki :)

podjedz do pierwszego lepszego komisu i zapytaj się gdzie cofają liczniki

A właściciel komisu od tak Ci powie gdzie liczniki cofa :D ładna bajka :D Poszukaj w swojej okolicy warsztatu nazywającego się: naprawa liczników/korekta liczników/sprawdzenie przebiegu itp i skoro do tyłu dają radę to do przodu też tylko będą mocno zdziwieni, że ktoś chce do przodu a nie do tyłu przebieg przestawić :D

damian2709 jak jesteś z Jaworzna to jesteś blisko mnie zadzwoń 889 454 821 zrobię korektę :-) Ogólnie wszystkie liczniki z alfy jestem w stanie przerobić zapraszam ! :-)

Jak ktoś jeszcze chętny zapraszam ! również diagnostyka każdej Alfy !

Ostatnia edycja:
ciekawe czy kasę za to wezmą:) , taki rarytas powinien być gratis

Witam.
Wybaczcie że odkopuję "stary" temat.
Kupiłem Alfe gdzie na liczniku pokazuje 88 tyś a faktycznie ma 142 tyś i chciałbym skorygować licznik na te 142 tyś. Jest jakiś program który to potrafi? Napotkałem się na jakieś programy do Fiata i Forda ale do Alfy nic nie widziałem, albo źle szukam ;(
Dodam iż mam 2 kable do diagnostyki. Jeden VAGKKL ten dedykowany do FES a drugi ELM327.

PS. Wiedziałem przy kupnie o cofniętym liczniku ;)

Pozdrawiam.

Z innej beczki licznik "skorygowany", a fes pokazuje tak jak by stan w momencie skorygowania i tak jak by nie nabijał dalej, albo tylko czasem dobije ale dosłownie o kilka km. Czyli licznik 190, fes 240, po przejechaniu 10 tyś licznik 200, fes 241tyś. Co to może być?

Ta, była sprowadzana z włoch po jakiejś Kobiecie Elwirze co ma 50 lat =D Też na papierach tych z włoch jest przebieg 142 tyś. (Badanie techniczne+spaliny+ sprawdzenie lakieru wyszło bardzo ładnie )

To jak, idzie jakoś samemu zmienić stan licznika na oryginalny?

Ta, była sprowadzana z włoch po jakiejś Kobiecie Elwirze co ma 50 lat =D Też na papierach tych z włoch jest przebieg 142 tyś. (Badanie techniczne+spaliny+ sprawdzenie lakieru wyszło bardzo ładnie )

To jak, idzie jakoś samemu zmienić stan licznika na oryginalny?

Za korektę w aucie z tego rocznika obstawiam kilkadziesiąt zł. Podjedź - jak pisał kolega - do pierwszego komisu i poproś o kontakt do serwisu liczników.

Witam.
Wybaczcie że odkopuję "stary" temat.
Kupiłem Alfe gdzie na liczniku pokazuje 88 tyś a faktycznie ma 142 tyś i chciałbym skorygować licznik na te 142 tyś. Jest jakiś program który to potrafi? Napotkałem się na jakieś programy do Fiata i Forda ale do Alfy nic nie widziałem, albo źle szukam ;(
Dodam iż mam 2 kable do diagnostyki. Jeden VAGKKL ten dedykowany do FES a drugi ELM327.

PS. Wiedziałem przy kupnie o cofniętym liczniku ;)

Pozdrawiam.
Też własnie przewalam neta szukam jakiegoś kabla do korekty,ale do Alfy nie widzę niestety

Fes ma taka opcje:-) ale ust na 999999 i przejechanie km nie dziala :-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

http://www.liczniki-elektroniczne.pl/ i takich adresów jest jeszcze w twojej okolicy z 10 , może by tak poszukać.
natomiast sam pomsył jest wg mnie nie najlepszy ktoś przy sprzedaż odkryje gmeranie i na pewno uwierzy ,że z uczciwości dorzuciłeś 100 tys a nie cofnąłeś 200

Ostatnia edycja:
To czy ktoś uwierzy to akurat najmniej mnie obchodzi.
Po prostu irytuje mnie sam fakt iż jest 88K a nie faktyczne 142K.
(swoją drogą niewiem jaki sens ma cofanie takiego stanu licznika...no ale cóż..)

W FES idzie dodać KM? A jak że tak zapytam?

zakladka przeglad

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Amortyzatory
Powrót